10 motive din cauza cărora nu slăbești
Când pierzi în greutate, organismul tău luptă împotriva fenomenului.
10 motive din cauza cărora nu slăbești
Poți pierde în greutate la început, fără prea mult efort. Apoi, însă, pierderea respectivă în greutate poate să încetinească procesul slăbirii după un timp.
POATE PIERZI ÎN GREUTATE FĂRĂ SĂ ȘTII:
Este incredibil de comun ca greutatea pe care cântarul ți-o arată să nu se schimbe zile sau săptămâni la rând. Asta nu înseamnă că nu arzi grăsimi.
Greutatea tinde să fluctueze. Depinde de ce mănânci, dar și de hormonii care au efecte puternice asupra retenției de apă, în special la femei.
De asemenea, este posibil să-ți tonifiezi mușchii în același timp în care arzi grăsime. Asta se întâmplă imediat ce începi antrenamente fizice după o perioadă în care ai luat o pauză.
Acesta este un lucru bun. Vrei să scapi de grăsime, nu doar de greutate.
NU EȘTI ATENT/Ă LA CE MĂNÂNCI:
Adesea, oamenii nu sunt conștienți cât de mult mănâncă de fapt. Potrivit Health Line, studiile au demonstrat că atenția oferită regimului alimentar te ajută să pierzi în greutate.
Oamenii care își notează ce mănâncă sau cei care își fotografiază mesele pierd mai mult în greutate decât cei care nu fac aceste lucruri în mod frecvent.
NU MĂNÂNCI SUFICIENTE PROTEINE:
Proteinele sunt cei mai importanți nutrienți în procesul de pierderea în greutate. Mâncând proteine care au 25-30% de calorii îți poți crește metabolismul cu 80-100 de calorii pe zi.
În același timp, proteinele sunt mai hrănitoare, motiv pentru care vei consuma mai puține calorii, fără a fi tentat/ă să mănânci între mese.
Mănâncă multe proteine la micul dejun. Studiile au demonstrat că persoanele care mănâncă la micul dejun o masă bogată în proteine au mai puține pofte pe timpul zilei.
MĂNÂNCI PREA MULTE CALORII:
Poate crezi că nu este cazul tău, însă multe persoane subestimează numărul de calorii pe care le consumă zilnic.
Dacă nu slăbești, încearcă să îți stabilești mesele în funcție de numărul de calorii necesare ție.
Află câte calorii ar trebui să consumi într-o zi pentru a slăbi. Apoi verifică numărul de calorii pe care mesele tale îl au.
Este o modalitate bună și de a măsură câte calorii îți revin din proteine, carbohidrați, grăsimi, etc.
MĂNÂNCI PREA MULTE ALIMENTE PROCESATE:
Calitatea alimentelor este la fel de importantă precum cantitea lor. Alimentele integrale îți pot regla apetitul și te pot face să te simți mult mai puternic/ă și sănătos/sănătoasă.
Aceste alimente sunt mult mai hrănitoare, motiv pentru care nu vei fi tentat/ă să mănânci între mese.
NU RIDICI GREUTĂȚI:
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face când pierzi kg este să faci o oarecare formă de antrenament de rezistență.
Asta te va ajuta să nu pierzi masă musculară, masă musculară care este arsă și ea alături de grăsime când nu te antrenezi.
Antrenamentul fizic ajută și metabolismul care tinde să scadă în perioadele în care slăbim.
MĂNÂNCI MULT MAI MULT DECÂT ÎȚI CERE ORGANISMUL
NU FACI ANTRENAMENTE CARDIO:
Antrenamentele cardiovasculare cresc ritmul cardiac și includ activități ca înotul, mersul pe bicicletă sau joggingul. Totodată, acest tip de antrenament ajută la arderea grăsimii.
BEI BĂUTURI CARE CONȚIN ZAHĂR:
Creierul nostru nu înregistrează caloriile obținute din băuturile cu zahăr potolindu-ne foamea.
Iar acest lucru nu este valabil doar în cazul băuturilor acidulate, ci și a apelor cu vitamine care sunt pline de zahăr.
Chiar și sucurile de fructe sunt problematice, motiv pentru care nu ar trebui să fie consumate în cantități mari.
NU DORMI BINE/SUFICIENT:
Studiile au arătat că deprivarea de somn este cel mai mare factor de risc pentru obezitate. Somnul este unul dintre cei mai importanți factori în sănătatea fizică și psihică.
Foto: Shutterstock.ro
Citește și: