10 moduri inedite în care poți folosi sarea

Pe lângă faptul că dă un gust bun mâncărurilor, sarea mai poate fi folosită în numeroase modalități. Descoperă 10 moduri inedite în care mai poți folosi sarea, pe lângă gătit:

sare

 foto sare pe masă via Shutterstock

Stingi focul aprins de la grăsime

Atunci când gătești pe foc mare și miști tigaia, este posibil ca grăsimea din tigaie să ia foc. NU o stinge cu apă, ci apelează la sare! Presară sare peste alimentele care au luat foc și vei vedea cum flăcările se sting.

Strângi un ou spart cu sare

Ghinionul e ghinion, iar când scapi un ou pe jos nu mai ai cum să-l salvezi. Totuși, îl poți strânge destul de ușor, cu ajutorul sării: presară sare peste oul spart și așteaptă un sfert de oră. Vei vedea că oul se strânge și vei putea curăța podeaua mult mai repede.

Prepari frișcă mai ușor cu sare

Când vrei să faci frișcă sau spumă de albuș în casă, trebuie să folosești ouă la temperatura camerei și un mixer performant ca să nu îți ia mult timp. Totuși, daca ești nevoită să bați albușurile cu mâna, presară în albușuri un vârf de sare. Se vor bate mai repede.

Elimină puricii din casă

Cu toții știm că un animal de casă – în special dacă e vorba de câine – îți poate aduce purici în casă. Poți scăpa ușor de ei, înainte să se împrăștie prin locuința ta: curăță pătuțul patrupedului, cușca sau orice pătură preferată a lui cu apă cu sare (4 părți apă, o parte sare).

Împiedică oxidarea merelor și cartofilor cu sare

Ai observat că atunci când tai mere sau cartofi și îi lași un pic la aer încep să oxideze, nu-i așa? O soluție simplă ca să oprești acest proces este să le ții în apă rece cu un pic de sare. La final le mai poți clăti cu apă curată, însă nu vor mai oxida.

Cureți aragazul și cuptorul mai repede, cu sare

Imediat după ce compoziția din oală a dat în foc și a curs pe aragaz (sau în cuptor) presară un pic de sare peste pete. După ce se răcește aragazul complet, vei putea curăța urmele mult mai repede.

Cureți pete de sânge cu sare

Mici accidente pot avea loc tot timpul, iar dacă te-ai rănit și a curs un pic de sânge pe hainele tale, este de ajuns să înmoi pata în apă rece cu sare. Las-o să stea câteva minute, apoi clătește bine și pune articolul vestimentar la spălat.

Împiedici înghețarea ferestrelor și parbrizului cu sare

Știi că apa cu sare nu îngheață, sau îngheață la temperaturi foarte scăzute, iar ingredientul ce împiedică înghețul este sarea. Amestecă apă cu sare în părți egale și înmoaie un burete curat în lichid. Spală ferestrele cu buretele și șterge-le apoi cu un prosop curat ca să nu rămână pete. Același lucru îl poți face și cu parbrizul mașinii!

Sarea albește dinții

Un truc ieftin care ajută la albirea dinților este să-i freci cu sare de masă (cristale mici). Mișcările să nu fie prea agresive, dacă nu vrei să-ți rănești gingiile. Nu face acest lucru mai des de o dată pe săptămână, deoarece sarea poate ataca smalțul dinților.

Cureți tocătorul cu sare

Dacă vrei să aduci tocătorul din lemn la culoarea inițială – sau măcar să-i scoți petele – presară-l cu sare din plin și freacă-l cu o perie rigidă. Clătește apoi bine cu apă fierbinte și lasă tocătorul la uscat. Sarea a scos petele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse