Wally Funk, cea mai vârstnică femeie care a zburat în spațiu. Povestea ei e incredibilă!

Odată cu primul zbor turistic în spațiu, Wally Funk a devenit un nou simbol feminin. La 82 de ani, și-a îndeplinit visul de a ajunge în spațiu. Discriminarea de gen i-a marcat cariera și aspirațiile.

Odată cu lansarea rachetei Space Sepherd a companiei Blue Origin în spațiu, călătoria dincolo de granițele Pământului a devenit posibilă pentru toată lumea, nu doar pentru astronauți. Cu toate acestea, una dintre primele persoane care a beneficiat de o astfel de călătorie are o experiență enormă în domeniul astronautic.

Este vorba despre Wally Funk care, la 82 de ani, a devenit, cu adevărat, un nou simbol feminin. Odată cu acest zbor, a devenit cea mai vârstnică persoană care a zburat în spațiu, un vis pentru care s-a pregătit întreaga viață.

Recorduri de „prima femeie care…'

Mary Wallace „Wally Funk' este aviator și astronaut cu numeroase recorduri ca „prima femeie'. În plus, a fost și una dintre femeile din „Mercury 13', o replică feminină la celebra „Mercury 7'. Deși se pregătiseră pentru a zbura în spațiu, niciuna dintre cele 13 femei antrenate pentru acest lucru nu a zburat în spațiu. Până acum.

Încă de mică a fost atrasă de spațiu, pe de o o parte, și de latura mai practică a vieții. În liceu, își dorea să învețe despre desen tehnic și mecanica auto, dar la acea vreme societatea le permitea fetelor să urmeze cursuri legate de „economia casei'. A devenit membră a „Flying Susies' și a fost prima în clasa ei de 24 de cursanți. Și-a obținut licența de zbor la 20 de ani. A aplicat pe postul de pilot la trei linii comerciale, dar, la fel ca în cazul altor femei pilot, a fost refuzată din cauza genului.

În 1961, când a auzit despre programul „Femei în spațiu', a luat legătura cu inițiatorul acestuia. Deși nu se încadra în limitele de vârstă, fiind mai tânără, experiența a ajutat-o să intre în program. Din cele 19 înscrise, 13 au absolvit. La 21 de ani, a fost cea mai tânără.

Chiar și așa, niciuna dintre cele 13 nu au fost selectate să zboare în spațiu… până acum.

Citește și: Câte sute de euro vor primi cei care se vor pensiona în 2035?

Foto: Wikipedia; Blue Origin

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro