Vrei sa devii scriitoare? Participa la concurs!

Vrei sa devii scriitoare? Participa la concurs!

Esti autoare in devenire? Simti ca ai ceva de spus lumii si ca vorbele asteapta doar sa fie asternute pe hartie?… Te invitam sa participi la primul concurs de literatura lansat de revista noastra! Poate fi o carte de dragoste, politista, psihologica, fantastica sau de aventuri, tu decizi. Noi iti propunem doar tema: „Secretul”.

Monica Ramirez, Cum se scrie un best-seller
Daca nu esti sigura pe abilitatile tale, rafineaza-ti stilul rasfoind cartea autoarei de romane politiste Monica Ramirez: „Cum se scrie un best-seller, Tehnica americana pentru a transforma o idee intr-un roman de succes”, din care publicam si noi cateva pasaje. Gasesti in ea cateva trucuri foarte utile meseriei de scriitor.

4 Reguli de baza
Pe vremea cand Ernest Hemmingway era un tanar ziarist la ziarul Kansas City Star, a primit de la seful sau o hartie cu patru reguli de baza:
1.Foloseste propozitii scurte.
2.Primele paragrafe trebuie sa fie intotdeauna scurte.
3.Foloseste cuvinte viguroase.
4.Fii mereu pozitiv, niciodata negativ.
Intrebat despre aceste reguli ani mai tarziu, a spus: „Au fost cele mai bune reguli pe care le-am invatat vreodata in arta scrisului. Nu le-am uitat niciodata. Nimeni nu poate scrie prost daca are putin talent si scrie dupa cum simte, tinand cont de lucrurile pe care vrea sa le transmita.”

Scriitoare
SANSA TA

Premiul cel mare: creatia ta va deveni o carte publicata la Editura Tritonic!
Pemiul II si III: ambele povestiri/nuvele vor fi publicate in editia noastra online.
Din juriu fac parte: Bogdan Hrib, directorul editurii Tritonic; Monica Ramirez, scriitoare; redactorii revistei Avantaje.

CUM PARTICIPI LA CONCURS
Tema este „Secretul, dar titlul, stilul si intinderea povestioarei/nuvelei iti apartin. Tipareste-ti opera la doua randuri, pe format A4, o singura parte, intre 2.000 si 6.000 de cuvinte. Numeroteaza paginile si pastreaza-ti o copie, pentru ca ceea ce trimiti ramane la noi. Include in pachet o fotografie recenta si 200 de cuvinte despre tine.

Trimite pachetul pe adresa:

Edipresse AS
Revista „Avantaje" – Concursul de nuvele
Str. Popa Tatu nr. 36
Sector 1 Bucuresti

In revista „Avantaje”, editia din luna iunie 2011, la pagina 80, gasesti un cupon de participare la concurs. Ataseaza cuponul completat (original, nu fotocopie). Termen limita: 15 octombrie 2011, data postei.

Regulile competitiei
1. Lucrarile trimise trebuie sa fie originale si nepublicate vreodata.
2. Lucrarile incomplete, iligibile sau cu greseli de ortografie nu intra in concurs. La fel, cele care nu contin cuponul completat.
3. Decizia juriului este finala si incontestabila, nu se admit contestatii, cereri sau explicatii scrise sau verbale pentru justificarea ei
4. Competitia este deschisa tuturor cititoarelor peste 18 ani, care nu sunt angajati Edipresse si Tritonic sau rude ale acestora.
5. Revista Avantaje isi rezerva dreptul de a nu acorda vreun premiu daca niciuna din lucrari nu se ridica la standardele de calitate cerute de concurs.
6. Drepturile de publicare a lucrarii apartin exclusiv editurilor Edipresse si Tritonic. Castigatoarele vor fi anuntate iar rezultatele concursului publicate intr-un numar ulterior al revistei Avantaje. Nu se dau relatii la telefon.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri