Aș vrea iar anii tinereții…

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot

Au pus o piatră de hotar în istoria cinematografului mondial și au creat noi valențe superlativelor de frumusețe. Aceste divele ale marelui ecran și-au meritat cu prisosință admirația mapamondului în anii tinereții lor.

 

Brigitte Bardot – 82 de ani

A fost sex-simbolul anilor 60. La 18 ani se căsătorește cu Roger Vadim, regizorul care a distribuit-o în filmul epocal Și Dumnezeu a creat femeia', iar de aici Brigitte Bardot și-a dat drumul la aripi și s-a ridicat cu viteză spre culmile cele mai înalte ale succesului. A devenit curând cea mai fotografiată femeie din lume, vânată permanent de reporteri și paparazzi care-și doreau poze cu “icoana” tuturor bărbaților din acei ani. Copleșită, are o tentativă de sinucidere, dar este salvată și se retrage cu gândul de a abandona cariera cinematografică. Revine și acceptă rolul principal din Disprețul', cel mai bun rol al vieții ei. S-a retras din lumina reflectoarelor la numai 38 de ani, a bifat patru căsătorii și a devenit protectoarea animalelor din întreaga lume.

Sophia Loren

Sophia Loren – 82 de ani

Născută la data de 20 septembrie 1934 în Roma, frumoasa italianca a rămas pe vecie în inimile tuturor bărbaților care au cunsocut-o. S-a căsătorit cu același bărbat de două ori și a avut o căsnicie lungă de 50 de ani cu Carlo Ponti, cel care a descoperit-o în fragedă tinerețe. Sophia Loren a fost una din puținele actrițe în industria filmului care a respins avansurile lui Marlon Brando, un adevărat sex-simbol al Hollywood-ului, căruia cu greu îi rezistai farmecului cu care știa să învăluie fiecare femeie care-i cădea cu tronc. Anii tinereții ei au fost zbuciumați, marcați de lipsurile din copilărie, iar mai târziu a făcut 17 zile de închisoare pentru neplata unor impozite.

Catherine Deneuve

Catherine Deneuve – 72 de ani

O actriță cu o reputație impecabilă, franțuzoaica Catherine Fabienne Dorleac, pe numele ei adevărat, a electrizat cinefilii cu aparițiile ei în filme de mare succes. În primii ani ai tinereții, la 19 ani se îndrăgostește de Roger Vadim, divorțat între timp de Brigitte Bardot, iar din iubirea lor pasională se naște Christian. Filmele în care joacă sunt profunde, de atmosferă, în care actrița își desăvârșește talentul, devenind pentru cinematografia mondială: Marea Doamnă A Filmului Francez. Într-un interviu în cadrul festivalului de la Cannes în 2015, Catherine Deneuve a avut curajul să afirme că în ziua de astăzi nu mai există staruri adevărate cum erau odată. Vedetele de odinioară erau învăluite în mister și strălucire. Astăzi totul e la vedere și majoritatea provin din TV-  social media.

Sursa foto: Libertatea, Northfoto

Florentina Mușat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete