Volodimir Zelenski este „Persoana Anului 2022” desemnată de revista Time

Revista Time l-a desemnat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski și “spiritul Ucrainei” drept Persoana Anului 2022.

Premiul se acordă unui eveniment sau unei persoane considerate a fi avut cea mai mare influență asupra evenimentelor globale din ultimele 12 luni.

Printre ceilalți finaliști se numără protestatarii din Iran, liderul chinez Xi Jinping și Curtea Supremă a SUA.

Editorul revistei a declarat că decizia a fost „cea mai evidentă din istorie”.

„Într-o lume care ajunsese să se definească prin divizarea sa, a existat o reunire în jurul acestei cauze, în jurul acestei țări”, a scris Edward Felsenthal, potrivit BBC.

El a adăugat că „spiritul Ucrainei” se referea la ucrainenii din întreaga lume, inclusiv la mulți dintre cei care „au luptat în spatele scenei”. Printre aceștia se numără oameni precum Ievgen Klopotenko, un bucătar care a oferit mii de mese gratuite ucrainenilor și medicul Yuliia Payevska, care a fost prinsă, apoi eliberată după trei luni de captivitate în Rusia.

Revista a declarat că Volodimir Zelenski i-a inspirat pe ucraineni și a fost recunoscut la nivel internațional pentru curajul său de a rezista invaziei rusești.

„Succesul lui Zelenski ca lider în timp de război s-a bazat pe faptul că curajul este contagios”, a spus revista.

Chirurgul traumatolog britanic David Nott, care a mers în Ucraina pentru a-i ajuta pe cei răniți în război, este unul dintre cei câțiva care apar pe coperta revistei.

Femeile din Iran au fost numite de revistă Eroinele anului, iar trupa K-pop Blackpink a fost desemnată Artistul anului.

Jucătorul american de baseball Aaron Judge a fost recunoscut ca Atlet al anului, iar actrița malaeziană Michelle Yeoh este Icoana anului.

Elon Musk, care a fost câștigătorul de anul trecut, a fost din nou listat ca finalist. În 2021, compania sa de automobile electrice, Tesla, a devenit cel mai valoros producător de automobile din lume.

Tradiția a început în 1927, deși pe atunci era vorba de Omul Anului.

Printre alți câștigători din trecut se numără fostul dictator al Germaniei, Adolf Hitler, în 1938, și președintele rus Vladimir Putin, care a fost Persoana Anului în 2007.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri