Vladimir Putin își pierde artiștii: Olga Smirnova se mută în Occident

Din ce în ce mai mulți artiști ruși se îndreaptă în străinătate după invazia Ucrainei, unii explicând călătoriile lor în afara Rusiei ca fiind o vacanță, alții spunând deschis că își părăsesc patria pentru a protesta împotriva războiului și a președintelui Vladimir Putin.

Olga Smirnova, care critică invazia ordonată de Vladimir Putin, a părăsit compania Baletul Bolșoi din Moscova și se va alătura Baletului Național Olandez, a anunțat organizația olandeză.

„Este un privilegiu să o avem în echipa Baletului Național Olandez, chiar dacă circumstanțele care au determinat această mișcare sunt incredibil de triste', a declarat miercuri directorul național al baletului olandez Ted Brandsen, relatează Aljazeera.

Olga Smirnova, în vârstă de 30 de ani, considerată una dintre cele mai mari dansatoare din generația ei, și-a exprimat deja opoziția față de războiul împotriva aplicației de mesagerie Telegram la începutul acestei luni.

„Nu m-am gândit niciodată că mi-ar fi rușine de Rusia, am fost întotdeauna mândru de ruși talentați, de realizările noastre culturale și sportive. Dar acum simt că a fost trasată o linie', a scris ea.

Artista se află acum fizic în Olanda, a confirmat un purtător de cuvânt al baletului. Câțiva interpreți străini și-au părăsit pozițiile în Rusia de la invazie, dar Smirnova este de departe cea mai mare vedetă locală care a plecat.

Ballet against the warSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

În apogeul Războiului Rece, Uniunea Sovietică a suferit o serie de dezertări jenante din partea unor interpreți de mare profil, mai ales a legendarul dansator Rudolph Nureyev, care a cerut azil în timpul unei vizite a Baletului Kirov la Paris în 1961.

Multe vedete actuale ale scenei ruse au refuzat să critice invazia Ucrainei, printre care eminentul dirijor Valery Gergiev și soprana Anna Netrebko, și au fost destituite de locurile lor de muncă în Occident sau au fost anulate turneele.

Dansatorul brazilian Victor Caixeta, în vârstă de 22 de ani, care a petrecut cinci ani la Baletul Mariinsky din Sankt Petersburg, se alătură și el companiei din Amsterdam, scrie Aljazeera.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete