Vizitează muzeele din insula Thassos

Lunga şi tumultuoasa istorie a insulei greceşti Thassos poate fi observată nu doar în clădirile antice şi monumentele impresionante, ci şi în numeroasele muzee de pe insulă. Vestigii ale oraşului vechi Thassos sunt expuse în cadrul Muzeului de Arheologie, în timp ce Muzeul de Folclor descrie în detaliu aspecte ale vieţii tradiţionale de pe insulă.

Insula Thassos

Muzeul de Arheologie din Thassos

Situat în capitala insulei, Limenas (sau Thassos), Muzeul de Arheologie găzduieşte o expoziţie permanentă formată din sculpturi, vase din ceramică şi piese de arhitectură, precum şi figurine din teracotă sau bijuterii.

La intrarea în muzeu se află o statuie înaltă de 3,5 m, Kouros, una dintre cele mai vechi tipuri de sculptură elenă, despre care se presupune că datează din secolul al XV-lea şi că ar fi fost creată pentru altarul lui Apollo. În cadrul muzeului, vizitatorii vor putea admira o varietate de busturi şi sculpturi impresionante, printre care şi cel al lui Dionysos, o lucrare magnifică, capul cu frumosul său păr ondulat care se odihneşte pe umerii drepţi, simetria armonioasă a feţei, buzele întredeschise într-un zâmbet şi ochii limpezi. De la intrarea în muzeu, în camera din dreapta vei putea viziona un documentar cu Theagenis, un grec devenit faimos dupa ce a câştigat Jocurile Olimpice din circa 480 Î.Hr.

Muzeul de Folclor, in traditionalul sat Theologos

În inima pitorescului sat Theologos se găseşte Muzeul de Folclor, găzduit într-o clădire tradiţională cu două etaje. La primul vei putea admira exponate legate de profesiile obişnuite ale localnicilor, ustensile de uz casnic, instrumente şi costume populare, iar la etajul al doilea te aşteaptă o reconstrucţie a unei case tradiţionale din Thassos.  Alte muzee foarte apreciate sunt cele de artă, Polygonotos Vagis din satul Potamia, şi cele de agricultură, moara de măsline din satul montan tradiţional Panagia, o adevărată bijuterie a insulei, muzeul uleiului de măsline şi fabrica de miere, situate între satle Skala Prinos şi Skala Rachoni.

Sejur Thassos Grecia

Hotel Emerald Golden 2*- de la 79 EUR + 329 RON, transport cu autocarul, transferuri, 6 nopti  de cazare fara masa, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber