Visezi la un post mai bun – cum il obtii?

Intrucat am ajuns sa petrecem cea mai mare parte din timp la serviciu, ne dorim un loc de munca unde sa ne faca placere sa mergem zi de zi. De aceea, cand lucrurile scartaie, e momentul sa te gandesti la un job nou.

Schimbarea serviciului – in topul dorintelor pentru 2006
Dorinte ca o viata mai buna, sanatate, pierderea in greutate au fost surclasate la inceputul acestui an de dorinta de schimbare a locului de munca. Conform studiilor Neogen, activitatea pe site-urile locurilor de munca a crescut cu 35% in luna decembrie 2005, iar numarul CV-urilor create tot in decembrie a crescut, si el, cu 25% fata de lunile precedente. Din cauza numarului mare de persoane care concureaza pentru aceleasi locuri de munca, abilitatea de a iesi in evidenta este esentiala pentru obtinerea postului vizat. Pentru a fi cu un pas inaintea multora, iti venim in ajutor cu informatii obtinute chiar de la specialisti.

Esti eficienta in cautarea unui loc de munca?
CV-ul este de baza in procesul cautarii unui loc de munca. Reprezinta cartea ta de vizita si singurul instrument care te cheama la interviu. Pentru a-ti evalua sansele, Maria Suciu, PR manager la Neogen SA, te invita sa te regasesti intre caracterizarile de mai jos.
1 Esti flexibila: iti adaptezi talentul si calitatile la cele cerute de angajator. Daca ai realizat ceva deosebit, nu ezita sa mentionezi acest lucru. Daca ai primit premii, distinctii, trece-le in CV! De asemenea, nu uita de cursurile post-universitare pe care le-ai absolvit. Sau de voluntariatul in cadrul diverselor organizatii.
2 Esti concisa: dupa ce CV-ul tau a fost gata, ai rugat cel putin un prieten ori un coleg sa-l citeasca. Acesta l-a inteles si i-a placut. Astfel, iti maresti sansele ca CV-ul sa-i placa si unui posibil angajator.
3 Esti cinstita: toate datele pe care le-ai introdus in CV sunt adevarate. Altfel, odata descoperita frauda, risti nu numai sa fii concediata la scurt timp dupa angajare, dar si sa-ti ramana marcat numele in bazele de date ale companiilor.
4 Esti atenta la detalii: verifica-ti de mai multe ori CV-ul si scrisoarea de intentie si corecteaza toate greselile de ortografie sau de gramatica.
5 Esti politicoasa: include intotdeauna si o scrisoare de intentie, in care ii reamintesti angajatorului ca esti interesata, calificata si disponibila pentru acest post.
6 Esti respectuoasa: stii ca nu poti pretinde orice pozitie si orice salariu doar pe baza unui nume.
7 Esti responsabila: intrucat angajatorii se asteapta ca persoana decisa sa ocupe o pozitie, sa fie prompta si punctuala, incearca sa indeplinesti aceste cerinte.

Cuvintele-cheie din CV
In era CV-urilor electronice, cuvintele-cheie fac CV-ul sa fie remarcat mai usor. Acestea redau esenta cunostintelor tale, a aptitudinilor si calitatilor, fiind folosite pentru a cauta mai rapid CV-ul dorit intr-o baza de date cu zeci, sute sau mii de CV-uri.
– Cuvintele-cheie sunt descrieri concrete precum: C++, UNIX, retea, cablu, project management si altele. Chiar si numele cunoscute de companii sau universitati pot fi folosite pe post de cuvinte-cheie, mai ales cand se doreste restrangerea unei cautari, dintre sute de CV-uri.
– Pentru posturile din management, aptitudinile "comunicare eficienta", "munca in echipa" etc. pot fi folosite drept cuvinte-cheie.
– Chiar si verbele de actiune pot fi cuvinte-cheie: a dezvolta, a analiza, a negocia etc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera