Viroza respiratorie face ravagii în România

Femeie cu viroza respiratorie

Femeie cu viroza respiratorie

În această toamnă, viroza respiratorie este „vedeta' sezonului. Lucru îngrijorător este că anul acesta au apărut cu 40% mai multe cazuri.

Desigur se ştie că atunci când începe sezonul rece, trecerea uneori bruscă, de la cald la frig, când organismul este prins pe picior greşit, se instalează viroza respiratorie şi gripa. De asemenea, pentru oamenii activi, care merg cu mijloacele de transport în comun, este foarte uşor să capete viroza respiratorie, când sistemul imunitar este slăbit.

Potrivit ultimelor ştiri, numai în prima săptămână a lunii, aproape 72.000 de români au fost deja diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute, faţă de 52.000 toamna trecută.

Locuri prea puţine în spitale

De exemplu, în judeţul Dolj, numărul celor care s-au confruntat cu această boală a sărit de 1000. Capacitatea numărului de paturi din spitale, fiind depăşită, bolnavii au ajuns, din păcate, să stea şi câte doi în pat.

Conform celor de la TVR, greşeala multor părinţi în defavoarea copiilor este automedicaţia, deoarece aceştia, în loc să-şi ducă odraslele la medic, le dau antibiotice fără acordul specialiştilor avizaţi. Sfatul medicilor este acela ca, mai ales în cazul copiilor, să nu se mai ia decizii ce le pot dăuna grav sănătăţii.

Totuşi, cum ajung să cumpere aceste antibiotice pentru care se ştie că au nevoie de reţetă de la medic?

Citeşte şi Cateva despre racelile de toamna

Specialiştii spun

Doctorii precizează că încă nu există izolate primele tulpini de virus gripal, însă atunci când se va intensifica circulaţia virusurilor care produc infecţii respiratorii, de multe ori ei pot anticipa şi un sezon gripal mai precoce.

Campania de vaccinare antigripală

O veste bună ar fi că această campanie de vaccinare antigripală ar putea lua startul până la sfârşitul lunii octombrie, asta după mulţi ani în care dozele gratuite ajunseseră de abia în luna decembrie.

În prezent, de la Ministerul Sănătăţii, sunt disponibile 500.000 de doze pentru copii, bolnavii cronici, persoanele vârstnice şi pentru personalul sanitar, stocul putând fi suplimentat.

Citeşte şi Cum să scapi de răceală şi gripă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri