Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţa elevilor: “Elevul stă acasă și uită”

Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţa elevilor

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru site-ul realitatea.net că vrea să scurteze vacanţa de iarnă.

În plus, ministrul Educației își propune ca examenele din vară să fie susținute mai devreme.

Potrivit ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, vacanța elevilor este prea lungă, de trei săptămâni, perioadă în care aceștia uită materia.

Ecaterina Andronescu propune scurtarea vacanței de iarnă cu o săptămână, iar primul semestru să se încheie în decembrie, odată cu începerea acestei vacanță.

Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţa elevilor

“Săptămâna trecută, am regândit structura anului şcolar. Este vorba despre structura anului şcolar 2019-2020. Şi cred că sunt modificări importante. Aş vrea să punem această discuţie, rezultatul ei în dezbatere publică, să vedem care sunt reacţiile. De exemplu, foarte mulţi părinţi mi-au reproşat că au luat vacanţă copiii pe 21 decembrie, au avut vacanţă până în 15 ianuarie, o perioada îngrozitor de lungă, prea mult, după care mai au 3 săptămâni de vacanţă, se termină semestrul şi încep, mai au încă o vacanţă şi semestrul următor. După părerea mea, vacanţă această este mult prea lungă”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru realitatea.net.

De asemenea, Ecaterina Andronescu vrea să dispară vacanța intersemestrială din luna februarie, iar semenstrul II să înceapă în luna ianuarie.

“Acum sunt trei săptămâni de vacanță în interiorul semestrului. Trei săptămâni, da? După care mai face trei săptămâni de școală și iar îi mai dăm vacanță. Și abia după aceea începe semestrul doi. Noi încercăm să închidem semestrul I, să îl trimitem în vacanță, după care se duce în semestrul II, cu vacanță de Paste…', a continuat ministrul Educației pentru realitatea.net.

Ministrul Educației propune ca examenele din vară să fie susținute mai devreme

“Ne gândim să organizam puțin diferit semestrele pentru clasele 1-12. Să aducem examenele din vară ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a și examenul de Bacalaureat, să aibă și profesorii vacanță, că noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie să le dăm și vacanță”, a declarat Ecaterina Andronescu într-un interviu pentru realitatea.net.

 

Iulia Sandu

Foto:facebook.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie