Vești bune pentru elevi. A fost promulgată legea care prevede distribuirea de fructe și legume în școli

elevi fructe și legume proaspete

După ce programul laptele și cornul a fost aplicat în instituțiile de învățământ din țară, o nouă lege care prevede ca elevii să primească zilnic fructe și legume proaspete a fost promulgată de către Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat ieri legea care aprobă OUG 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru școli al Uniunii Europene. Mai exact, această lege presupune ca România să se alinieze la normele Uniunii Europene, care prevăd ca elevilor să le fie oferite fructe și legume proaspete, în special banane.

După ce legea a fost promulgată de către Klaus Iohannis, urmează că măsurile să fie puse în practică de către consiliile județene sau locale. Astfel, elevii vor primi zilnic fructe și legume proaspete. Autoritățile își propun ca prin adoptarea acestei legi să încurajeze consumul de fructe, legume și lactate în rândul copiilor, aceste alimente fiind evitate de către cei mici.

“Tendința de scădere a consumului de fructe și legume proaspete, și de produse lactate, în rândul copiilor, precum și persistența fenomenului de obezitate infantilă, cauzată de obiceiuri alimentare nesănătoase, se poate corecta prin acest program”, se arată în Programul pentru școli al Uniunii Europene, potrivit libertatea.ro.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Simulare Evaluare Națională 2018. Elevii de clasa a VIII-a susțin, astăzi, proba la Matematică

Elevii și pasiunea lor exagerată pentru jocurile online. Cum trebuie să procedeze părinții în astfel de situații

Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a. Astăzi încep simulările pentru Evaluarea Națională

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie