Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a. Astăzi încep simulările pentru Evaluarea Națională

încep simulările pentru Evaluarea Națională

După mai multe zile petrecute acasă din cauza condițiilor meteo nefavorabile, astăzi încep emoțiile pentru elevii de clasa a VIII-a și asta pentru că se dă startul simulărilor pentru Evaluarea Națională. 

Astăzi încep simulările pentru Evaluarea Națională. Elevii vor da examenele în vară, iar simulările pe care le vor susține în această săptămână le vor fi de mare ajutor și asta pentru că prin intermediul lor vor afla la ce nivel sunt și ce pot face pentru a-și consolida cunoștințele. În plus, elevii se vor obișnui cu atmosfera de concurs și cu  rigorile examenului.

Simulările încep astăzi cu proba la Limba și literatura română și vor continua mâine cu proba la matematică, urmând ca miercuri să aibă loc proba la Limba și literatura maternă. Subiectele vor fi asemănătoare cu cele pe care elevii le vor avea de rezolvat la examenul din vară, iar primele rezultate vor fi publicate pe data de 16 martie.

„Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev', au precizat reprezentanții Ministerului Educaţiei Naţionale, într-un comunicat, potrivit antena3.ro.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Copilul tău are tot timpul coșmaruri? Uite ce poți face pentru a-l ajuta să depășească aceste momente delicate

Structura anului școlar 2018-2019 se schimbă. Uite ce modificări au fost aprobate de ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa

Copilul tău nu pronunță corect anumite sunete? Poate avea dislalie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie