Vara mea inseamna… sa antrenez o echipa de copii

Vara mea inseamna… sa antrenez o echipa de copii

majorete, Izabela Lacatus
„Ideea unei scoli de majorete a venit, in toamna anului trecut, la «Scoala Copiilor», un loc unde ne concentram pe educatia complementara scolii traditionale si punem accent pe talentul copiilor. Astfel, m-am decis ca trebuie sa conving cat mai multi copii si parinti ca sportul, chiar si la nivel de placere, trebuie sa devina una din activitatile curente.

Nu este usor, va asigur, pentru ca multe fete din echipa au si alte activitasi extrascolare si sunt mai putin familiarizate cu efortul fizic, noi avand antrenamente saptamanale.

De ce majorete? Este un sport-spectacol, un show intreg in miscarile fetelor, iar exercitiile in sine sunt o gimnastica in miscare. Iti modeleaza tot corpul, iti alungesc tinuta, dar iti construiesc in aceeasi masura si psihicul, iti dau incredere in tine, dar te si sensibilizeaza, te fac sa descoperi partea ta artistica.

In plus, spectacolul e fascinant: o combinatie intre figuri de gimnastica si de balet, un joc colorat si spectaculos, o demonstratie de forta si eleganta facuta in ritmul muzicii. Insa tot acest spectacol si toata coregrafia unui exercitiu de majorete inseamna miscari repetate de sute de ori, luarea in consideratie a abilitatilor fetelor si punerea lor in valoare, inseamna ore lungi de munca, mai putine vacante, mai putin timp liber, inseamna creatie, inseamna daruire si mult suflet.

Cred ca si experienta mea sportiva m-a adus catre aceasta activitate: cu cinci titluri mondiale, patru titluri europene, de patru ori castigatoare a Cupei Mondiale, castigatoare a Jocurilor Mondiale (echivalentul JO pentru sporturile neolimpice), apoi componenta a trupei Aeros (cu peste 350 de spectacole in Statele Unite si Europa), mi-am dorit sa continui partea de creatie artistica, iar majoretele imi ofera aceasta ocazie."

Adrian Ciltan; foto: arhiva personala

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii