(P) Vacanță de shopping pe Insula Boemilor

Fiecare vacanță pe insula Santorini poate fi cel mai bun prilej pentru a merge la cumpărături: bijuterii tradiționale, decorațiuni lucrate manual, accesorii simpatice, țesături și tablouri pictate de artiști locali, de pe insula cu cel mai frumos apus de soare niciodată nu te întorci acasă cu mâna goală.

santorini

În căutarea celui mai frumos suvenir, trebuie să explorezi insula la pas, să te bucuri de atmosfera boemă din satele cocoțate în vârf de stâncă, să simți mirosul brizei răcoroase și al pământului vulcanic, să iei pulsul capitalei pe străzile în pantă și să afli fiecare poveste a obiectelor lucrate manual.

Ceramică din cel mai rustic sat al insulei

Simbolul insulei, obiectele din ceramică sunt lucrate cu migală în micuțul sătuc Megalohori. Localnicii își expun munca pe tarabele improvizate și le vând la prețuri de nimic. Modelele geometrice și cele florare sunt lucrate cu pasiune și atenție la detalii, așa că merită să investești într-un astfel de suvenir care îți va aminti cu drag de șederea ta pe tărâmul îndrăgostiților.

Fira, capitala modernă cu cele mai multe magazine din Santorini

Tot felul de buticuri, magazine și anticariate îți vor face cu ochiul în Fira, orașul elegant de unde poți admira splendoarea cerului la apus. De aici, poți cumpăra o mulțime de produse locale, dar și lucruri semnate de designeri celebri. Cumpără vin roșu din cramele orașului, printre cele mai apreciate de pe insulă, și te poți alege cu sticle de colecție. Tot de aici, poți achiziționa cele mai colorate preșuri țesute la mașinile vechi de sute de ani, dar și lenjerii de pat sau carpete fistichii.

Icoane sculptate în lemn de măslin

Din satul-castel Pyrgos cumpără cele mai frumoase icoane sfințite, pentru că aici se găsesc peste 75 de biserici cu turnuri de unde poți admira paradisul. O experiență la fel de interesantă o poți trăi în Oia, orășelul de unde se vede cel mai bine apusul soarelui. Străzile șerpuitoare sunt decorate cu magazine de icoane, galerii de artă și buticuri elegante, din păcate prețurile sunt ceva mai ridicate decât în alte părți ale insulei.

de Mădălina Isar

 

Sejur Santorini

Hotel Arion Bay 3*- de la 519 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber