Vacanță de poveste între coline și mare, în Corfu

Căptușită de palmieri și vegetație luxuriantă, insula grecească este un adevărat paradis al liniștii, unde marea și munții se îmbrățișează, iar localnicii ospitalieri te întâmpină cu bunătăți locale unice.

corfu

Corfu este mai mult decât o destinație în care să te bucuri de mare, plaja și soare. Insula se laudă cu zone istorice și situri arheologice incredibile, dar și cu o mulțime de locuri culturale, unde poți simți cu adevărat atmosfera grecească. Festivaluri internaționale, concursuri naționale, petreceri tematice și o mulțime de evenimente culturale, toate te vor ține ocupat pe toată perioada verii.

Un tur de o zi pentru a te îndrăgosti de Corfu

Pe apele de smarald sau pe străzile în pantă, indiferent cum vei alege să vizitezi insula, vei fi fascinat de peisajele amețitoare. Nu rata orașul Corfu, capitala insulei, în stil venețian, cu muzee, zone uitate de timp și atmosferă festivă.

Legendele și miturile, dar și localurile unde poți petrece până la ivirea zorilor, din Paleokastritsa sunt adevăratele bijuterii ale insulei. Locul este cunoscut mai ales pentru povestea unei stânci poziționate în inima golfului, despre care se spune că ar fi chiar corabia pietrificată a marelui Ulise. De aici, nu trebuie să ratezi o plimbare cu bărcuța până la insula Mouse, una dintre cele mai frumoase zone, de unde poți admira marea în toată splendoarea ei. Dacă vrei să faci plajă, cea mai renumită stațiune este Kassiopi, unde vei găsi atât nisip fin cât și prundiș, dar și zone dedicate petrecăreților.

Ce alegi între munte și mare?

În Corfu, le poți combina… Acharavi și Roda sunt stațiunile unde marea își dă mâna cu muntele, iar peisajele sunt divine. Casele cocoțate pe coline supraveghează atent valurile spumoase care se sparg de țărmurile stâncoase. Liniștea predomină aici, iar localnicii sunt binecuvântați cu cele mai pitorești plaje. Pentru momente de neuitat, explorează apele de cristal, într-o croazieră de jumătate de zi, pe vasul cu podea din sticlă.

 

de Mădălina Isar

 

Sejur Corfu

Hotel Iliada 3*- de la 133 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/226332.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber