Va ninge și în următoarele zile! Meteorologii au emis un nou cod galben de lapoviță și ninsori, care este valabil și în București

Va ninge și în următoarele zile! Meteorologii au emis un nou cod galben de lapoviță și ninsori, care este valabil și în București

Pe 21 martie are loc echinocțiul de primăvară, însă vremea ne arată cu totul altceva. Afară este frig ca în luna ianuarie, iar meteorologii nu vin cu vești bune pentru următoarele zile.

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ninsori, care este valabil până mâine, 20 martie, la ora 20. În acest interval, vor fi precipitații sub formă de ninsoare, polei, intensificări ale vântului, iar vremea va fi deosebit de rece, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Astfel, în acest interval, vor fi perioade cu precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării, astfel că pe arii restrânse se va forma polei și local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor cu viteze de 50 – 60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70 – 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă.

Cod galben de ninsori și lapoviță

De asemenea, meteorologii au emis un nou cod galben, care va intra în vigoare astăzi, 19 martie, la ora 18 și este valabil până mâine, 20 martie, la ora 15, conform meteoromania.ro. În acest interval vor fi precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Local se va depune un strat de zăpadă consistent, va fi polei și intensificări ale vântului.

În Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali începând din seara zilei de luni (19 martie) și până în dimineața zilei de marți (20 martie), temporar vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Îndeosebi în sudul Olteniei se va forma polei.

Pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara și în prima parte a nopții de luni spre marți (19/20 martie) vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în general de 10 – 15 cm.

În Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15 – 20 l/mp, și se va produce polei. Temporar, vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50 – 55 km/h, mai mari în zona montană înaltă, dar și pe litoral pe parcursul zilei de marți (20 martie) unde vor atinge 65 km/h.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Mai multe trenuri au fost anulate, iar altele au întârzieri din cauza poleiului! Care este situația traficului rutier

Iarna s-a întors! Cod galben de polei și ninsori pentru următoarele ore. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri