Unde poţi să-ţi faci vacanţa de vară în România!

Marea iubire: marea

Nimic mai fascinant decât neliniştirea liniştitoare a mării, aşa cum nimic mai atractiv decât culorile litoralului.

Este locul unde faci nebunii sau unde mergi ca să te relaxezi, unde ora de culcare alunecă înspre dimineaţă şi unde bronzul şi cu fierbinţeala soarelui nu au niciodată egal.

Pentru boemi, desigur Vama Veche, romanticii au plaja de la Corbu, nostalgicii merg către Mangalia, în timp ce Mamaia rămâne a tuturor gusturilor, iar farmecul ei fără vârstă merită efortul financiar, căci mai toate cazarile sunt la hoteluri.

Exista şi varianta cazărilor particulare, unde, însă e preferabil să faci rezervare printr-o agenţie locală şi să verifici existenţa tuturor condiţiilor enunţate.

DE ALES: Hotel Aurora din Mamaia, complet renovat şi cu dotări de top, camere moderne, mâncare bună şi servicii fără cusur.

Alte atuuri: 25 de metri de plajă şi câţiva paşi până la Aqua Magic, aer condiţionat, internet, acces electronic, frigider cu congelator şi restaurant cu terasă către mare.

În plus, din iulie, ai acces gratuit la cea mai moderna piscină de pe litoral şi reduceri la Aqua Magic. Intra pe: hotelaurora.ro

Cheile Nerei, miracolul neştiut

Aproape necunoscute în circuitele turistice, Cheile Nerei pot concura cu succes cu cele mai frumoase locuri din lume.

Aici, Nera strabate un defileu îngust, spectaculos şi absolut sălbatic, cu pereţii înalţaţi la 200 de metri, cu lacuri,canioane, pesteri şi cascade.

Descoperirea locului merită efortul: tuneluri sapate în stânca din vremea românilor, Lacul Dracului, Lacul Ochiul Beiului, cascadele Beuşnita, Susara şi Bigar sau canionul Valea Rea şi morile cu ciutură din Cheile Rudariei.

Vezi și: Cascade România – top 15 cascade care te vor impresiona

DE ALES: La Sasca Montană, pensiunile Casa cu roşi sau Cheile Nerei: cochete, pline de căldură şi perfecte pentru relaxare şi vânatoare de fotografii, căci aici peisajele sunt ameţitoare.

Pentru iubitorii de acţiune se organizează curse de rafting, paintball, plimbări cu ATV-ul, sau cu caii ori căţărări pe stânci. Detalii pe: www.cheilenerei.ro

Bijuteria gotică – Cetatea Biertan

Biserica fortificată de la Biertan, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, este construită în stilul gotic târziu, cu trei rânduri de ziduri, şase turnuri şi trei bastioane. În biserica-cetate descoperi altarul impresionant, cu 28 de icoane care reprezintă scene din viaţa Mariei şi a copilariei lui Iisus, dar bijuteria lăcaşului este uşa de la camera tezaurului, datând din 1515, care are un sistem unic de închidere în 19 puncte.

Patru se închideau cu cheia, iar celelalte cu un sistem de roţi cu manivelă, ce o făceau de nedeschis.

DE ALES: Complexul Unglerus, amenajat în stil autentic medieval, într-o casă de secol al XVII-lea, chiar în zidul de apărare al bisericii fortificate. Afli aici un restaurant cu specific medieval, dar şi o cramă unde poţi degusta celebrele vinuri de Târnave.

Inedita este galeria de artă din interior, unde există exponate de mare valoare artistică, dar şi obiecte artizanale realizate de meşteşugarii locali. (www.biertan.ro)

 

Canionul Vaser – în inima muntelui

Maramureşul este deja celebru printre cei care preferă vacanţele active, în care se pot relaxa şi vizita în acelaşi timp locuri deosebite.

De la Borşa, la Valea Vaserului, la Săpânţa, Sighet ori Bârsana şi Ieud, vii aici pentru farmecul din jur, tradiţiile populare neatinse de timp, costumele,cântecele şi dansurile, dar şi sculpturile din lemn, rafinat lucrate.

Nu rata un drum cu Mocăniţa, cel mai vechi tren cu aburi din Europa, ce merge cale de 42 de km prin canionul Vaser ca sa coboare buştenii doborâţi de ţapinari.

DE ALES: Pensiunea Nagy din Vişeul de Sus, un „punct strategic, căci este situată foarte aproape de obiective turistice renumite: Cimitirul Vesel, Valea Vinului, mânastirile din lemn de la Bârsana şi Ieud, Cascada Cailor din Borsa sau canionul Vaser. În plus, are toate dotarile: restaurant

tradiţional, jacuzzi, saună, masaj, solar, plimbări cu ATV-ul şi bicicletă sau internet wireless. Vezi pe: www.pensiunea-nagy.ro.

Arieş, poarta Apusenilor

Valea Arieşului este una dintre cele mai frumoase zone ale ţării: o deschidere impresionantă către munţi, cu sate care îşi păstrează un aer de vechi şi rustic, unde timpul curge parcă mai încet şi unde respiri linişte şi relaxare.

Aici se află cele mai multe aşezări la înălţime din Muntii Carpati şi găseşti mulţime de obiective naturale uimitoare: gheţarul de la Scărişoara, rezervaţiile Dealul cu melci şi Detunată, Cascada Miresei, Poiana Narciselor, ori minele romane de la Roşia Montană.

DE ALES: Cazări confortabile la cabana Cotul Arieşului, în Vadul Moţilor, dar şi la pensiunea Vidra de Sus. O îmbinare de tradiţional cu modern şi confort, plus servicii de calitate şi spaţii generoase.

Vezi şi Călătorie de neuitat în Ţara Sfântă!

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta