Unde poţi să-ţi faci vacanţa de vară în România!

Marea iubire: marea

Nimic mai fascinant decât neliniştirea liniştitoare a mării, aşa cum nimic mai atractiv decât culorile litoralului.

Este locul unde faci nebunii sau unde mergi ca să te relaxezi, unde ora de culcare alunecă înspre dimineaţă şi unde bronzul şi cu fierbinţeala soarelui nu au niciodată egal.

Pentru boemi, desigur Vama Veche, romanticii au plaja de la Corbu, nostalgicii merg către Mangalia, în timp ce Mamaia rămâne a tuturor gusturilor, iar farmecul ei fără vârstă merită efortul financiar, căci mai toate cazarile sunt la hoteluri.

Exista şi varianta cazărilor particulare, unde, însă e preferabil să faci rezervare printr-o agenţie locală şi să verifici existenţa tuturor condiţiilor enunţate.

DE ALES: Hotel Aurora din Mamaia, complet renovat şi cu dotări de top, camere moderne, mâncare bună şi servicii fără cusur.

Alte atuuri: 25 de metri de plajă şi câţiva paşi până la Aqua Magic, aer condiţionat, internet, acces electronic, frigider cu congelator şi restaurant cu terasă către mare.

În plus, din iulie, ai acces gratuit la cea mai moderna piscină de pe litoral şi reduceri la Aqua Magic. Intra pe: hotelaurora.ro

Cheile Nerei, miracolul neştiut

Aproape necunoscute în circuitele turistice, Cheile Nerei pot concura cu succes cu cele mai frumoase locuri din lume.

Aici, Nera strabate un defileu îngust, spectaculos şi absolut sălbatic, cu pereţii înalţaţi la 200 de metri, cu lacuri,canioane, pesteri şi cascade.

Descoperirea locului merită efortul: tuneluri sapate în stânca din vremea românilor, Lacul Dracului, Lacul Ochiul Beiului, cascadele Beuşnita, Susara şi Bigar sau canionul Valea Rea şi morile cu ciutură din Cheile Rudariei.

Vezi și: Cascade România – top 15 cascade care te vor impresiona

DE ALES: La Sasca Montană, pensiunile Casa cu roşi sau Cheile Nerei: cochete, pline de căldură şi perfecte pentru relaxare şi vânatoare de fotografii, căci aici peisajele sunt ameţitoare.

Pentru iubitorii de acţiune se organizează curse de rafting, paintball, plimbări cu ATV-ul, sau cu caii ori căţărări pe stânci. Detalii pe: www.cheilenerei.ro

Bijuteria gotică – Cetatea Biertan

Biserica fortificată de la Biertan, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, este construită în stilul gotic târziu, cu trei rânduri de ziduri, şase turnuri şi trei bastioane. În biserica-cetate descoperi altarul impresionant, cu 28 de icoane care reprezintă scene din viaţa Mariei şi a copilariei lui Iisus, dar bijuteria lăcaşului este uşa de la camera tezaurului, datând din 1515, care are un sistem unic de închidere în 19 puncte.

Patru se închideau cu cheia, iar celelalte cu un sistem de roţi cu manivelă, ce o făceau de nedeschis.

DE ALES: Complexul Unglerus, amenajat în stil autentic medieval, într-o casă de secol al XVII-lea, chiar în zidul de apărare al bisericii fortificate. Afli aici un restaurant cu specific medieval, dar şi o cramă unde poţi degusta celebrele vinuri de Târnave.

Inedita este galeria de artă din interior, unde există exponate de mare valoare artistică, dar şi obiecte artizanale realizate de meşteşugarii locali. (www.biertan.ro)

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta