Un nou transport de vaci din Irlanda

Un nou transport de vaci din Irlanda
„Martisoarele” irlandeze din rasa Holstein Friza oferite de catre Fundatia Heifer Romania in parteneriat cu Fundatia Bothar Irlanda au ajuns cu bine la Timisoara dupa un zbor de 3 ore si jumatate.

Acesta este al doilea transport aerian cu vacute irlandeze care fac parte dintr-un program de asigurare a hranei pentru copiii unui orfelinat din Oradea si familiilor nevoiase din comuna Rasca, judetul Cluj.In total, partenerii din Irlanda au pregatit 70 de vacute pentru a fi aduse in Romania, insa 4 dintre ele au fatat mai repede si n-au mai putut fi transportate, ramanand in tara de provenienta alaturi de vitei. Dupa aterizare, animalele au fost incarcate direct in tiruri speciale si vor ajunge pe roti la ferma Caminului Felix Oradea pentru perioada de carantina.

Vacile sunt aduse in Romania pentru a asigura necesarul de lapte copiilor institutionalizati si familiilor fara venituri. Proiectul urmeaza principiul de baza al Heifer International, Passing on the gift – Dar din dar, fiecare dintre cei care primesc animale vor dona, la randul lor, primele femele obtinute de la animalele primite. In acest fel, darul initial se va multiplica iar lantul participantilor va creste. De asemenea, fiecare familie care va primi in ingrijire o vaca in cadrul acestui program va dona cate 300 l lapte pentru copiii din orfelinatele situate in centrul si vestul Romaniei.

Un nou transport de vaci din Irlanda Un nou transport de vaci din Irlanda

Despre Heifer Romania
Heifer International este o organizatie umanitara, care de mai bine de 65 de ani ofera asistenta comunitatilor sarace, din peste 120 de tari ale lumii, pentru a pune capat foametei si saraciei, in vederea imbunatatirii vietii si a protejarii mediului inconjurator. Heifer Romania este una din filialele Heifer International, face parte din divizia pentru Europa Centrala si de Est, si deruleaza proiecte in Romania, Republica Moldova si Bulgaria.

Pentru mai multe detalii despre Heifer International puteti accesa: www.heifer.org, www.heifer.ro.

Despre Aeroportul International Timisoara
Compania SN AIT TV SA este a doua companie aeroportuara din Romania dupa numarul de pasageri, anul trecut inregistrand peste 1,2 milioane de calatori si peste 1300 de tone de cargo. In prezent, pe Aeroportul International Timisoara opereaza cinci companii aeriene de linie, Austrian Airlines, Carpatair, Lufthansa, Tarom si Wizzair, la care se adauga si cursele charter, cele private si de business.

Pentru mai multe detalii puteti accesa www.aerotim.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Stiri