Un nou motiv de îngrijorare: tulpina Lambda a virusului SARS-CoV-2

Deși numărul de cazuri ale infecțiilor cu Coronavirus a scăzut, la nivel global, există în continuare numeroase incertitudini și chiar necunoscute. Mai ales că, după îngrijorătoarea Delta, a apărut  tulpina Lambda.

Mai multe cazuri cu această nouă tulpină, denumită, după alfabetul grecesc, Lambda, au fost înregistrate în America de Sud. Apărută inițial în Peru, anul trecut, aceasta pare să fi luat amploare în ultima perioadă. A fost descoperit în circa 27 de țări și a ajuns până în Europa. Însă momentan, în ceea ce privește Europa, nu există date care să ne ofere o imagine asupra impactului acestei tulpini.

„Este un fenomen care nu a fost încă bine studiat'

 Jairo Mendez, consilierul regional al Organizației Panamericane de Sănătate  (PAHO) pe boli virale emergente, a explicat pentru Euronews faptul că: „Este posibil să aibă o capacitate de transmitere crescută. Este un fenomen care nu a fost încă bine studiat și documentat și nu putem face o comparație cu alte variante, cum ar fi Gamma și Delta. Insistăm asupra faptului că răspândirea virusului și o creștere a numărului de cazuri sunt influențate de mai mulți factori. Din acest motiv, insistăm ca eforturile de control al epidemiei să însemne control și reducere a transmiterii”.
Țările din Europa sunt, în acest moment, concentrate pe controlarea răspândirii variantei Delta a virusului, cunoscut pentru rapiditatea și ușurința cu care se transmite. Studiile legate de agresitatea manifestărilor acestuia nu au fost încă finalizate. Sigur este însă faptul că această mutație a îngreunat și continuă să îngreuneze accesul în unele țări importante. Un astfel de caz este Regatul Unit al Marii Britanii unde, de altfel, au apărut și cazuri cu noua tulpină, Lambda.
Foto: 123rf.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri