Ultima dorință a lui Stephen Hawking. Ce și-a dorit marele fizician să fie gravat pe piatra funerară a mormântului său?

Ce și-a dorit Stephen Hawking să fie gravat pe piatra funerară a mormântului său

A fost unul dintre cei mai mari fizicieni ai lumii și în ciuda bolii care i-a distrus sănătatea, Stephen Hawking și-a dedicat întreaga viață științei. Pentru că descoperirile din domenii ca relativitatea generală, mecanica cuantică sau cosmologia teoretică l-au preocupat încă din tinerețe, fizicianul și-a dorit să păstreze aceste lucruri și după moarte.

Ce și-a dorit Stephen Hawking să fie gravat pe piatra funerară a mormântului său?

Stephen Hawking a știut mereu că starea sa de sănătate este una delicată și a ținut ca apropiații să cunoască ultima sa dorință.

Ecuația lui Hawking a devenit celebră în toată lumea și definește cea mai importantă descoperire făcută de fizician. Mai exact, această formulă vorbește despre faptul că găurile negre nu sunt în totalitate negre, dar că emit o strălucire pe care acesta a denumit-o radiația Hawking. Pentru că este o descoperire semnificativă, ultima dorință a lui Stephen Hawking a fost ca ecuația ce îi poartă numele să fie gravată pe piatra funerară a mormântului său, potrivit independent.co.uk. Aceasta nu doar că a oferit informații importante despre găurile negre, dar a explicat și modul în care universul se extinde și se schimbă în timp.

“În mod particular, m-am întrebat, poate cineva să aibă atomi în care nucleul este o mică gaură neagră primordială, formată în universul timpuriu? Pentru a răspunde la această întrebare, am studiat cum ar împrăștia câmpurile cuantice o gaură neagră Mă așteptam ca o parte să fie absorbită, iar restul să fie împrăștiat. Dar, spre marea mea surpriză, am găsit că pare să existe emisie din gaura neagră. La început, am crezut că trebuie să fie o greșeală în calculul meu. Dar ceea ce m-a convins că era real, era că emisia era exact ceea ce era necesar pentru a identifica zona orizontului cu entropia unei găuri negre. Aș dori ca această formulă simplă să fie pe piatra de mormânt”, a menționat Stephen Hawking.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cele mai impresionante citate ale lui Stephen Hawking! S-a chinuit toată viața cu o boală cruntă, dar nu și-a pierdut optimismul niciodată

Detalii halucinante despre viața lui Stephen Hawking! De ce nu credea fizicianul în Dumnezeu?

Ce este scleroza laterală amiotrofică și care sunt cauzele care duc la apariția acestei afecțiuni?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete