Tudor Simionov, canotorul roman ucis la Londra, cazul care a șocat două țări – A murit pentru 450 de euro

Asta-i Romania - Tudor Simionov

Tragedia românului este pe prima pagină în toate ziarele britanice.

Toate publicațiile îl numesc erou pe canotorul român, mai ales că a intrat în lupta nu doar ca să își facă meseria, ci și ca să își ajute un coleg rănit.

România a mai pierdut un campion


Tudor Simionov - Asta-i Romania

Deși avea zeci de diplome și medalii, Tudor Simionov, sportivul român, în vârstă de 33 de ani, campion național la caiac-canoe și unul dintre cei mai buni luptători de kickboxing, a fost nevoit să plece din țara în care nu l-a mai ținut nimic.

Era foarte talentat și foarte dotat psihic, fizic, avea toate calitățile, viteză și îndemânare. Singura lui problema era timpul. Avea 2, 3 servicii, făcea canotaj, kickboxing. Era un om deosebit, sufletul grupei, un fenomen și o forță peste nivelul normal și era un om foarte blând, la locul lui', spune antrenorul sportivului.

Tudor a ajuns la Londra în urma cu trei luni, când s-a angajat ca bodyguard la clubul în care avea să-și găsească sfârșitul. Destinul nu i-a fost niciodată prielnic și i-a jucat feste până în ultima clipă – în noaptea atacului, când acesta nu ar fi trebuit să fie de serviciu, românul nostru făcuse schimb de tură cu un coleg, ca să facă rost de bani.

Tudor Simionov - Asta-i Romania

A murit pentru 450 de euro

Aceasta este suma pentru care Tudor Simionov a acceptat să facă schimb de tură cu un coleg, la serviciu, în noaptea care i-a fost fatală.

Așa se sfârșește povestea de viață a lui Tudor Simionov, romanul devenit erou la Londra. Avea 33 de ani. Un sportiv de performanță, cu vise mărețe care avea să primească lovitura fatală tocmai în țara în care își căuta o viață mai bună.

Era un om care te ajuta, și nu numai pe noi, ca prieteni, a ajutat oameni pe care nu îi cunoștea. Îmi amintesc că a sărit să o scape pe o femeie necunsocută din fața blocului, de niște agresori. Tudor, în urmă cu câțiva ani, a salvat din flăcări o bătrână, vecină de-a lui. A luat foc un apartament, iar el a intrat prin flăcări și a scos-o afară, salvându-i viața', povestește, cu lacrimi în ochi, bunul său prieten, Mihai.

Asta-i Romania 1 editia din 13 ianuarie

Pe el însă, pe Tudor Simionov, n-a avut cine să îl mai salveze. Colegii și prietenii sunt înmărmuriți și revoltați în același timp.

De ce a plecat Tudor Simionov din România

Și, mai ales, pentru cine a murit sportivul? Cine era controversatul milionar care se afla în club în noaptea atacului și, mai ales, ce se petrecea dincolo de ușile pe care românul le-a păzit cu prețul vieții?

La toate aceste întrebări aflăm răspunsul duminica aceasta, de la 17:30, la Asta-i Romania!'

 

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri