Trucul care va transforma total modul în care arată părul tău. Până acum te-ai spălat pe cap greșit

spalatul pe cap

Spălatul pe cap pare un ritual foarte simplu și care nu necesită foarte multă bătaie de cap. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că ar trebui să acordăm mai multă atenție spălatului pe cap dacă vrem ca părul nostru să strălucească și să fie cât mai sănătos. 

Uzi, șamponezi și clătești. Cam aceasta este schema după care ne ghidăm atunci când ne îngrijim părul, lucru care este total greșit potrivit hairstyliștilor. Aceștia sunt de părere că atunci când ne spălăm pe cap trebuie să aplicăm șampon de două ori și nu o singură dată. Mai exact, ar trebui să udăm părul și să îl șamponăm de două ori, iar dacă prima oara cantitatea de spumă va fi redusă, a doua oară aceasta va fi prezentă din abundență.  Făcând acest lucru, părul va căpăta strălucire, iar firul de păr va fi mult mai rezistent, potrivit independent.co.uk.

Motivul pentru care este bine să ne spălăm părul respectând această schemă este acela că atunci când este aplicat prima oară, șamponul acționează asupra murdăriei, în timp ce a doua oară părul se poate bucura de proprietățile nutritive ale acestuia.

Un alt motiv pentru care părul nu se bucură de un aspect tocmai perfect este modul în care este aplicat balsamul. Multe persoane îl folosesc în același mod în care aplică și șamponul, lucru care este total greșit. Specialiștii sunt de părere că balsamul trebuie aplicat în jumătatea inferioră a firului de păr și asta pentru că dacă este aplicat în partea superioară va duce la aplatizarea rădăcinilor și îngrășarea scalpului.  Mai mult, imediat după aplicarea balsamului nu este recomandată pieptănarea părului cu peria, ci ar trebui folosit un pieptene cu dinții rari. Pieptănarea trebuie să se facă prin mișcări lente și asta pentru că în momentul în care este ud, părul este mult mai sensibil și există posibilitatea să se deterioreze și să se rupă mult mai repede.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum să-ți vopsești părul cu sucuri naturale fără să-l deteriorezi

Trucuri pe care le poți face acasă pentru a avea un chip frumos

Sfatul hairstiliștilor: șuvițe luminoase în păr

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete