Trenurile au întârzieri mari din cauza vremii! În Constanța, circulaţia feroviară a fost temporar suspendată

Trenurile au întârzieri mari din cauza vremii! În Constanța, circulaţia feroviară a fost temporar suspendată

Viscolul și ninsoarea abundentă creează probleme mari în toată țara. În continuare sunt în vigoare avertizările de cod galben și cod portocaliu ale meteorologilor, așa că va continua să ningă în multe regiuni ale țării și în orele următoare.

Până în acest moment, circulația a fost îngreunată, iar în unele zone chiar blocată pe mai multe drumuri naționale. De asemenea, circulația feroviară și aeriană se desfășoară cu dificultate.

Din cauza vremii, mai multe trenuri înregistrează întârzieri mari. Acestea se datorează vitezei reduse de circulaţie, care a fost adaptată la temperaturile scăzute înregistrate la nivelul solului, conform CFR SA.

Momentan, din fericire nu sunt linii de cale ferată închise. Pe distanţa Alexandria – Zimnicea – Roşiori Est – Turnu Măgurele cât şi pe raza Sucursalei Reg.CF Constanţa, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului trenurile circulă cu tracţiune Diesel. Începând cu ora 06:00 şi pe raza SRCF Galaţi, din cauza viscolului puternic este permisă circulaţia trenurilor doar cu tracţiune Diesel sau electrică, potrivit mediafax.ro.

Pasagerii trebuie să se informeze telefonic la gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare. Toate informațiile se găsesc pe site-ul CFR, unde sunt actulizate în timp real.

“S-au dispus măsuri operative pentru ca toate trenurile aflate în parcurs să fie oprite în gări pentru siguranţa călătorilor. Nu vor fi formate noi trenuri, decât când vor fi condiţii de vizibilitate şi viscolul va scădea în intensitate”, a precizat CFR, într-un comunicat.

Circulaţia feroviară a fost suspendată temporar, astăzi, pe raza SRCF Constanţa, deoarece nu se poate efectua în condiţii de siguranţă. În mai multe județe din sud-estul ţării, s-a instituit cod roşu de viscol.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

ULTIMĂ ORĂ! Aeroportul Henri Coandă s-a închis din cauza VISCOLULUI! Zborurile vor fi redirecționate

Viscolul a paralizat circalația autovehiculelor din toată țara! Iată lista completă a drumurilor şi autostrăzilor închise

Urmează zile cu ger năsprasnic și viscol! Meteorologii au emis mai multe avertizări meteorologice

Ai rămas blocat în nămeți? Iată care sunt numerele de telefon la care poți suna în caz de urgență 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri