Trei recitaluri de teatru, la Metropolis

Continuind traditia de a aniversa mari actori ai teatrului romanesc, Teatrul Metropolis gazduieste sambata, 29 mai, de la ora 20.00, premiera spectacolului „Pagini din Craii de Curtea Veche”, dupa Mateiu Caragiale, un magistral recital de teatru oferit de Alexandru Repan cu ocazia implinirii a 45 de ani de cariera si 70 de ani de viata.

Alexandru Repan. El insusi spirit matein, razboinicul cuceritor din viata, dar si de pe scena, Dimitrie Cantemir al filmului romanesc, eternul june prim cu un talent de exceptie – remarcat si incurajat de Horia Lovinescu, absolvent al Facultatii de Istorie inaintea celei de Arta Dramatica, Alexandru Repan ne intinde nada povestilor acestor “‘alter ego’ ai nostri, atit de intimi noua, balcanicilor, acestor ‘trei crai’”, dupa cum ii caracteriza George Calinescu.

Mateiu Caragiale. Fiul cel dintii al lui I.L. Caragiale, nascut in anul si doar la cateva zile de data la care urma sa aiba loc premiera piesei “D-ale carnavalului”, 1885, Mateiu Ion Caragiale se naste din legatura pe care tatal sau a avut-o pe vremea cand lucra la Regia Monopolurilor cu Maria Constantinescu, rentiera. Ulterior, Mateiu va fi adoptat de familia Caragiale, ca urmare a casatoriei tatalui cu Alexandrina, fiica celebrului arhitect Gaetano Burelly. Prozator, pictor, istoric si herald, Mateiu se va lupta 17 ani cu proza "Craii de Curtea Veche", inceputa in anii 1910. Aceasta va fi incheiata in anul 1927 si publicata de editura “Cartea Romaneasca” in 1929.

Pentru rezervari de bilete poti suna la 021/2105108 sau 0728138265 (in intervalul orar 10:00 – 20.00). Mai multe informatii gasesti pe www.teatrulmetropolis.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri