Trei beneficii ale grădinăritului pentru sănătate pe care trebuie să le știi

Grădinăritul este mai mult decât un simplu hobby sau o modalitate de a înfrumuseța împrejurimile. Să îți murdărești mâinile în aer liber poate, de fapt, să îmbunătățească radical sănătatea fizică și mentală.

Nu numai că reduce stresul și ajută la prevenirea bolilor de inimă, dar arde și mai multe calorii decât ridicarea greutăților. Un specialist împărtășește principalele trei motive pentru care ar trebui să îți iei imediat niște mănuși.

Este un antrenament minunat. „Oricine a petrecut o după-amiază grea în grădină îți va spune că uneori este un antrenament pentru tot corpul. Cine are nevoie de o sală de gimnastică atunci când poți să-ți faci inima să bată și să lucrezi mai multe grupe de mușchi diferiți scoțând buruienile, udând plantele și cosind gazonul?”, a spus specialistul în grădinărit, potrivit The Sun.

Cercetările efectuate de Școala Medicală Harvard au arătat că, în medie, o persoană arde 162 de calorii în 30 de minute de grădinărit.

În schimb, ridicarea greutăților arde 108kcal, aerobicul în apă 144kcl și badmintonul 141kcl în același interval de timp.

„Împingerea mașinii de tuns iarba acționează ca un antrenament cardiovascular eficient, iar repetiția sus-jos prin grădină s-a dovedit a oferi o ardere serioasă de calorii și a fi o modalitate excelentă de a-ți lucra întregul corp și de a-ți îmbunătăți sănătatea inimii”, a adăugat expertul.

Stimulează sănătatea mentală. Majoritatea oamenilor recunosc faptul că a fi înconjurat de verdeață are un efect calmant. Dar actul fizic de a lucra singur la copaci, arbuști, plante și gazon poate avea beneficii psihologice uriașe.

Un raport al King’s Fund a scos la iveală faptul că poate reduce depresia și anxietatea și poate îmbunătăți funcționarea socială.

Există chiar și un antidepresiv în microbii din sol, care stimulează serotonina, făcându-te să te simți mai relaxat. Studiile au arătat, de asemenea, că expunerea la mirosul de iarbă proaspăt tăiată poate reduce stresul și îți poate îmbunătăți starea de spirit.

În plus, poate fi o activitate socială, deoarece este ușor să îți implici și familia și prietenii.

„Grădinăritul poate oferi un sentiment de împlinire, de stăpânire a unei noi abilități, de conectare cu natura, de relaxare și de interacțiune socială, toate acestea putând îmbunătăți stima de sine și starea generală de bine”, a adăugat specialistul, potrivit sursei citată anterior.

Reduce riscul de afecțiuni pe termen lung. Dacă exercițiile fizice și beneficiile pentru sănătatea mentală nu erau suficiente, oamenii de știință consideră că grădinăritul poate ajuta la reducerea problemelor de sănătate pe termen lung.

Cercetările arată că reduce riscul de boli de inimă, scade tensiunea arterială și îmbunătățește sistemul imunitar.

Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a obține doza zilnică de vitamina D, care stimulează oasele și mușchii puternici și reduce șansele de inflamație și demență.

Iar cultivarea propriilor produse poate ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei, potrivit specialistului Dr. Louise Newson.

„Pe lângă faptul că trebuie să analizezi tratamentele pentru simptome, cum ar fi terapia cu hormoni de substituție, este foarte important să adopți o abordare holistică a menopauzei, inclusiv exerciții fizice și să ai grijă de sănătatea ta mentală. Aici poate interveni grădinăritul. Este o formă excelentă de exerciții fizice, în special dacă suferi de dureri articulare pe care le pot provoca nivelurile scăzute de estrogen și este posibil să nu poți merge la o alergare sau să nu te simți ca la o clasă de exerciții de mare intensitate. Grădinăritul greu, cum ar fi săpatul, ajută la creșterea rezistenței, ceea ce este deosebit de important pentru femeile aflate la mijlocul vieții, pentru a ajuta la menținerea oaselor puternice, deoarece riscul de a dezvolta osteoporoză crește după menopauză', a încheiat expertul.

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

Iată o mică parte din cuprinsul ediției:

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli' ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder'.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news