Anca Lungu: „Fac sarmale fără carne, dar cu mult gust”

Anca Lungu, alias Prințesa Polonic, este o pasionată de gastronomie. În ceea ce privește sarmalele, recunoaște că indiferent de sărbătoare, le preferă pe cele fără carne. Fosta vedetă TV a oferit și fanilor săi rețeta pe care o pregătește de obicei.

Stabilită de câțiva ani la Nisa, Anca Lungu vorbește mereu cu drag și dor de meleagurile românești și de perioadele sărbătorilor. O pasionată de gătit – motiv pentru care s-a și intitulat „Prințesa Polonic' -, aceasta își surprinde fanii cu rețete speciale, care amintesc mai ales de copilărie.

De curând, Anca Lungu a postat o rețetă specială de sarmale, potrivită pentru cei care nu consumă carne sau își doresc o alternativă mai lejeră.

Anca Lungu: Pentru mine, sunt cele mai delicioase sarmale din lume

La cererea multora dintre voi postez rețeta mea de sarmale. Indiferent că e post sau Crăciun, sarmalele mele sunt fără carne, așa le prefer, deși uneori adaug în oală, pentru un plus de gust, câteva bucăți de bacon afumat. Rămâne la alegerea fiecăruia. Aș mai adăuga că pentru mine sunt cele mai delicioase sarmale din lume și că îmi amintesc de mesele de sărbătoare din căsuța bunicii Adriana care făcea tot timpul sarmale simple cu orez și legume, așa cum am mai spus, cele mai bune din lume!', a scris aceasta pe site-ul ei, www.printesapolonic.ro.

Pentru această rețetă, aveți nevoie de:

  • 500 de grame de orez cu bobul rotund
  • 2 cepe mari tocate mărunt
  • 4 morcovi rași
  • 1 fir de praz tocat mărunt
  • 1 ardei gras tocat mărut
  • 1 legătură de mărar tocat
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 litru de pastă de roșii
  • 3 verze proaspete sau murate (după preferință)
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare
  • piper negru măcinat

Ce trebuie să faceți?

Într-o tigaie încăpătoare căliți în ulei de măsline ceapa, morcovul, prazul și ardeiul preț de 5 minute. Adăugați orezul spălat, sare și piper măcinat și mai sotați încă 10 minute. La final, adăugați 200 de ml de pastă de roșii, mărarul tocat, amestecați și dați tigaia deoparte.

Dacă ați optat pentru varza proaspătă, puneți apă cu sare la fiert într-o oală încăpătoare și opăriți pe rând căpățânele de varză după ce le-ați scos cotorul. Eu le-am lăsat cam 20-25 de minute pe fiecare. Dacă folosiți varza murată, puneți-o în apă rece cu o oră înainte de utilizare. Desfaceți cu grijă foile de varză, fie că vorbim de varza opărită sau cea murată și începeți procedeul lung de ambalare' a sarmalelor. Puneți câte o lingură de umplutură pe fiecare frunză sau jumătate de frunză de varză (în funcție de mărime) și rulați frunza până la jumătate.

Aduceți capetele frunzei rulate în interior și rulați din nou până la capăt. După ce ați terminat de rulat toate sarmalele, tocați mărunt resturile de varză și împărțiți-le în două. Puneți jumătate din cantitatea de varză tocată pe fundul oalei în care veți fierbe sarmalele. Adăugați boabe de piper, foi de dafin și presărați sare și piper.

Anca LunguSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 4)

Citește și: De ce unele persoane se îngrașă, deși nu mănâncă nimic, iar altele…

Frunza de viţă de vie oferă un gust specific sarmalelor şi, dacă îţi place o astfel de aromă, poţi încerca aceste reţete de sarmale în foi de viţă.

Foto: Facebook/Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete