Trateaza amenoreea în mod naturist

Trateaza amenoreea în mod naturist

Amenoreea înseamnă lipsa menstruației și este una dintre cauzele infertilității în cazul femeilor. Iată cum poți trata amenoreea cu ajutorul plantelor:

amenoree

foto simbol Shutterstock

Amenoreea este de două tipuri – primară, ce presupune întârzierea cicului menstrual până la vârsta de 16 ani ori prin întreruperea bruscă a menstruației în timpul vieții – amenoree secundară. Ce tratamente naturiste poți folosi:

Semințe de mărar

Acestea sunt un stimulent și un puternic reglator hormonal. Le poți folosi sub formă de tinctură extrasă la rece sau pulbere, care se consumă zilnic de două-trei ori.

Brânca-ursului

Planta are un efect revitalizant puternic asupra organismului și este folosită adesea în cazurile de amenoree sau sterilitate feminină. Se găsește sub formă de comprimate, care se iau în număr de 6 pe zi, timp de trei sau șase luni, cu pauze o dată la cel mult șase luni.

Mlădițe de zmeur

Extractul din mlădițe de zmeur este eficient pentru declanșarea menstruației, dar pot trata și alte afecțiuni ale sistemului reproducător feminin. Se consumă înainte de masă, în doze de 2 ml, de două și până la patru ori pe zi, timp de 21 de zile.

Leuștean

Leușteanul se folosește sub formă de infuzie pentru a trata amenoreea. Folosește o lingură de plantă uscată la o cană de apă fierbinte și lasă la infuzat câteva minute. Bea trei căni pe zi din această infuzie.

Tinctura de lemn-dulce

Timp de 14 zile se iau câte trei-patru lingurițe de tinctură de lemn-dulce pe zi, apoi se face pauză alte două săptămâni. Repetă tratamentul timp de trei-șase luni.

Crețișoară

Se face o infuzie dintr-o linguriță de plantă uscată în 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat cinci minute, apoi bea ceaiul. Se beau trei căni pe zi, timp de 21 de zile, apoi se face pauză 7 zile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate