Tot ce trebuie să știi despre concursul național de matematică Lumina Math 2018

Lumina Math este un concurs național de matematică ce se adresează elevilor claselor II-VIII. Competiția le oferă acestora posibilitatea de a-și verifica cunoștințele la nivel național.

În 2018, are loc cea de-a XXII-a ediție a concursului Lumina Math. Concursul se desfășoară în doua etape: etapa online și etapa scrisă. Obiectivele competiției sunt atragerea copiilor către științele exacte, creșterea randamentului la matematică, familiarizarea cu atmosfera de examen și cu testele de tip grilă, cât și pregătirea în vederea susținerii testelor de tip internațional.

Calendarul concursului Lumina Math 2018

Anul acesta, competiția se va desfășura după următorul calendar:

17 septembrie – 31 octombrie – înscrierea pe www.luminamath.ro
05 noiembrie – 09 noiembrie – etapa online, care se va desfășura în intervalul orar 15:00-20:00
24 noiembrie  etapa scrisă, între orele 10.00-12.00. La această etapă participă doar concurenții selectați la etapa online, conform criteriilor stabilite. Aceștia se vor prezenta în centrele stabilite de către organizatori și anunțate pe website-ul oficial: www.luminamath.ro.

De reţinut că nu se acceptă contestaţii pentru etapa online.

Cum se desfăşoară concursul Lumina Math 2018

Testele date spre rezolvare elevilor la concursul Lumina Math 2018 sunt de tip grilă. Acestea cuprind 30 de probleme pentru clasele II-IV și 40 de probleme pentru clasele V-VIII. Fiecare întrebare are 5 variante de răspuns, cu o singură variantă corectă.

Durata concursului este de 2 ore pentru fiecare etapă în parte. La etapa online, elevii se pot loga între orele 15:00-20:00.

Calculatorul va afișa, rând pe rând, câte o întrebare pe ecran. Din momentul în care elevii dau start competiției online, nu vor avea posibilitatea să pună pauză. Dacă doresc să amâne rezolvarea unei probleme, au posibilitatea de a apăsa butonul Următor', iar calculatorul va afișa următoarea întrebare. La finalul testului, elevii pot opta pentru reluarea problemelor nerezolvate, dar aceasta opțiune va fi valabilă o singură dată.

Se califică pentru etapa scrisă primii 50 de elevi clasați din fiecare clasă la nivel de județ și care au obținut un punctaj de minim 50 de puncte. Pentru București, se califică primii 50 de elevi clasați din fiecare clasă la nivel de sector și care au obținut un punctaj de minim 50 de puncte.

Corectarea testelor se face computerizat.

Ce premii sunt puse în joc la concursul Lumina Math 2018

Toţi elevii înscrişi la etapa online vor primi diplome de participare, disponibile pe conturile aferente adreselor de email cu care s-au înregistrat. La etapa scrisă, premiile se acordă în funcţie de punctajele obţinute, astfel:

80-100 puncte – Premiul I

70-79,5 puncte – Premiul II

60-69,5 puncte – Premiul III

50-59,5 puncte – Mențiune

Elevul care ocupă primul loc pe județ, pe fiecare clasă în parte, având un punctaj minim de 80 de puncte, va fi premiat cu o tabără națională care va cuprinde și ore de matematică. De asemenea, elevii care vor obține un punctaj de minim 80 de puncte și care se vor clasa în primii treizeci de elevi la nivel național vor fi premiați cu o tabără națională. Câştigătorii Lumina Math 2018 vor pleca în tabără în anul 2019, la Potigrafu.

Sursa foto: 123rf

Citeşte şi 

În ce situație temele pentru acasă pot avea consecințe negative pentru elevi?

Cum împiedici educaţia copilului tău fără să realizezi?

2 din 5 elevi nu înțeleg ce citesc și nu pot rezolva probleme de logică. Care este motivul?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie