Toamna și aranjamente florale care îți aduc un plus de natură în casă

Toamna este aici și este momentul perfect pentru a profita la maximum de tot ce are de oferit natura înainte de sosirea iernii. În timp ce florile îmbunătățesc ambianța unei camere în orice anotimp, toamna sunt deosebit de bune pentru starea de spirit.

Aranjamentele florale de toamnă sunt doar una dintre modalitățile prin care te poți bucura în continuare de aer liber după ce vara se termină. În plus, sunt cel mai simplu mod de a încorpora un element natural în casa ta, oferindu-i în același timp un upgrade șic, de sezon.

Aranjamentele florale de toamnă pun în valoare unele dintre cele mai bogate nuanțe ale sezonului. Fie că aduni brațe pline de frunze și fructe din grădină înainte de prima ninsoare, fie că îți iei câteva dintre florile preferate de la o florărie locală, aranjamentele de sezon sunt minunate. Plantele de culoare roșie, galbenă, portocalie, violet și maro împodobesc peluzele și casele în lunile de toamnă.

Florile de toamnă sunt cunoscute pentru nuanțele lor de roșu și purpuriu. Iar cele mai populare flori de toamnă, precum crizantemele, nu dezamăgesc. În combinație cu frunze purpurii, puțină mătasea porumbului, iarba ornamentală roșiatică, dalii negricioase și anghinare purpurii se formează un aranjament de masă perfect.

Deși nuanțele intense de roșu tomnatic sunt deseori apreciate, o altă combinație preferată se concentrează pe culori mai subtile. Galbenul, verdele și rozul pal sunt elemente excelente pentru aranjamentele de toamnă. Galbenul va lumina încăperea, verdele și rozul pal acționează ca accente.

31727323_fb-storySeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 9)

Iată câteva flori minunate pentru crearea unui cadru tomnatic:

Floarea-soarelui se remarcă în orice cadru și, deși este sinonimă cu soarele și zilele de vară, înflorește destul de târziu în sezon pentru a fi considerată și floare de toamnă. Aceste flori vesele își desfac minunatele petale galbene între iulie și septembrie, iar „chipurile' lor luminoase și culorile vibrante le fac alegerea perfectă pentru un aranjament floral de toamnă.

Daliile delicate și aproape simetrice, cu numeroasele lor rânduri de petale delicate, se impun în orice expoziție florală. Cu o gamă largă de culori din care poți alege, daliile pot înflori oricând între sfârșitul lunii iunie și începutul lunii decembrie. Ele vin într-o gamă variată de forme și dimensiuni.

Crizantemele sunt un element de bază pe tot parcursul anului, dar toamna, aceste flori își fac simțită prezența cu nuanțe calde de portocaliu, roșu și galben. Acestea nu sunt doar niște flori frumoase, ci pot fi folosite și în scopuri medicinale. Ceaiul din aceste flori reduce tensiunea arterială ridicată și acționează ca un antiinflamator.

Hortensiile sunt excelente pentru aranjamentele de toamnă, rezistând luni de zile. Culoarea hortensiilor depinde de solul în care sunt plantate. Solurile acide produc flori albastre, cele alcaline vor transforma petalele în roz, iar soiurile albe apar în soluri neutre sau alcaline.

Foto: Profimedia, 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber