Ți-a expirat pașaportul, cartea de identitate sau permisul de conducere?

Ți-a expirat pașaportul, cartea de identitate sau permisul de conducere

Ordonanța militară emisă de autorități în 24 martie prevede numeroase restricții de circulație pentru locuitori, iar aceștia pot părăsi locuințele doar pentru anumite situații considerate urgente. Ți-a expirat pașaportul, cartea de identitate sau permisul de conducere? Nu-i nimic. Iată ce trebuie să faci?

Le reamintim: interes profesional; asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice; asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; îngrijirea/ însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie; activitate fizică individuală (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă/colective) sau pentru nevoile animalelor de companie/domestice, în apropierea locuinței; realizarea de activități agricole; donarea de sânge, la centrele de transfuzie sanguină; scopuri umanitare sau de voluntariat; comercializarea de produse agroalimentare (în cazul producătorilor agricoli); asigurarea de bunuri necesare desfășurării activității profesionale.

Având în vedere faptul că schimbarea documentelor oficiale de identitate nu este unul dintre motivele pentru care este permisă deplasarea, mulți șoferi se vor afla în perioada următoare în situația de a deține un permis de conducere expirat. Pentru astfel de situații, ordonanța militară prevede că permisele de conducere pot fi schimbate în termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgență. De asemenea, acest lucru este valabil și pentru acte precum cartea de identitate sau pașaportul.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, este suspendată pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția stării actuale. Persoanele programate în această perioadă vor fi reprogramate ulterior, cu informarea acestora în timp util de către serviciile publice comunitare, prin site-ul www.drpciv.ro, site-urile Instituției Prefectului și cu sprijinul mass-mediei centrale și locale. Detalii suplimentare vor fi comunicate la finalizarea perioadei de suspendare și/sau de încetare a situației de urgență, la nivel național.

De asemenea, pentru respectarea măsurilor privind evitarea aglomerării la ghișee și dezinfectarea zonelor/spațiilor destinate publicului, programul de lucru cu publicul se va prelungi la toate serviciile publice comunitare teritoriale până la ora 19.

Publicul este rugat să respecte comunicările privind accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare și indicațiile oferite de personalul acestora.

foto: shutterstock

Citeste și:

Coronavirus – cum arată plămânii unui bolnav de coronavirus: Pentru cei care cred că sunt nemuritori și continuă să iasă afară'

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri