TEST Te pui pe tine pe ultimul plan?

Rezolvă testul nostru rapid și află dacă e momentul să țintești spre locul întâi în loc să rămâi pe ultimul plan.

te pui pe utimul plan

Ești la cumpărături în hipermarket. Ce pui întotdeauna în primul rând în coș?

A. Un avocado, o ciocolată fină amăruie și o sticlă de vin spumant.

B. Pizza, o caserolă uriașă de înghețată și o sticlă de vin roșu.

C. Fish fingers, o cutie multi-mix de ronțăit și un pachet cu patru doze de bere.

Când a gătit cineva ultima dată pentru tine?

A. Aseară. De fapt, partenerul meu este cel care gătește de obicei.

B. Acum două săptămâni. Am lucrat până târziu; soțul a încălzit o pizza și mi-a păstrat o bucată.

C. Nu-mi amintesc precis. Poate de Crăciun, când am fost cu toții acasă la părinții mei…

Cine ține telecomanda la voi în casă?

A. Eu, bineînțeles.

B. El – dar nu este așa în toate casele?

C. Nimeni. Copiii se reped la ea când îi rog să mă ajute cu treburile casei.

La ce oră mergi seara la culcare?

A. De obicei, pe la 10.30, cu excepția serilor în care ies cu prietenele – atunci ajung în pat mult mai târziu.

B. Planul meu e să merg la ora 11, dar uneori mai întârzii la televizor după ce reușesc să-i adorm pe cei mici.

C. Cu puțin noroc, la miezul nopții. Dar chiar și atunci, mă trezesc cu unul dintre copii lângă mine sau sforăitul soțului mă alungă din pat.

Când vine vorba despre sex, care dintre aceste scenarii ți-e mai familiar?

A. Începe cu sărutări ușoare, urmate de gesturi jucăușe, apoi urmează seismele adevărate.

B. Pasional și rapid, când copiii dorm și ne aducem aminte unul de altul.

C. El mă trezește spre dimineață cu un ghiont în spate – acesta este semnalul.

Observi că un coleg de serviciu se chinuie cu un proiect. Ce faci? 

A. Păstrezi distanța pentru cazul în care cere ajutor. Tu ai destule pe cap.

B. Deschizi discuția în pauza de prânz, ca să vezi dacă nu l-ai putea ajuta cu câteva idei folositoare.

C. Rămâi cu el după program, discuți proiectul pas cu pas și, dacă vezi că nu înțelege, te așezi în locul lui și refaci totul de la început.

Prietena ta cea mai bună te sună plângând și te cheamă la ea – dar e seara de aerobic. Ce-i răspunzi?

A. Inventezi o boală sau o complicație la serviciu – nu mai ai răbdare pentru încă un eșec amoros al ei, dar nu-i poți spune că, în locul ei, preferi programul de aerobic.

B. Îi spui că vei merge la ea direct de la sală. În fond, e seara ta liberă, în care faci ce vrei.

C. Reprogramezi aerobicul și mergi la ea, oprindu-te în drum doar ca să cumperi o sticlă de vin.

Faceți rezervări pentru vacanță. Care este planul?

A. O săptămână la mare: veți mânca, veți bea, veți face plajă.

B. Două săptămâni într-o stațiune cu club pentru copii, ca să aveți timp și pentru voi.

C. Zece zile într-un camping – urăști vacanțele la risc, dar lui îi place să se joace de-a masculul alpha.

Mama te sună și-ți spune că tatăl tău a înțepenit de spate și că nu a mai avut cine să tundă gazonul din curte. Ce faci?

A. Îți suni fratele și-l trimiți să-i ajute. El locuiește mai aproape.

B. Îți duci familia în vizită în weekend. Soțul tău se ocupă de gazon, copiii se distrează cu bunicii, iar tu pregătești prânzul.

C. Rezolvi personal de problema. N-are nici un rost să-ți deranjezi frații, iar soțului tău nu-i plac aceste vizite – plus că, în weekend
e meci la televizor.

Faceți rezervări pentru vacanță. Care este planul? 

A. O săptămână la mare: veți mânca, veți bea, veți face plajă.

B. Două săptămâni într-o stațiune cu club pentru copii, ca să aveți timp și pentru voi.

C. Zece zile într-un camping – urăști vacanțele la risc, dar lui îi place să se joace de-a masculul alpha.

REZULTATELE

Majoritatea A: Esti pe cai mari

Ori ești single și-ți place așa, ori ai cel mai sufletist partener de pe pământ. Unde ai reușit să-l găsești? Și mai era vreunul acolo unde l-ai găsit pe el?
Dacă vrei să-l păstrezi, permite-ne să-ți sugerăm să fii un pic mai puțin egoistă în anumite momente – poate să-i gătești tu din când în când, sau să-l lași să se mai uite și la ce vrea el la TV.

Aducând uneori tratația acasă în loc s-o împarți cu colegii și prietenele prin oraș, îi vei arăta că îți pasă și de el și că dorințele lui sunt la fel de importante pentru tine ca și propriile tale dorințe. La fel și cu familia sau prietenii. Dacă tu nu ești prezentă când ei au nevoie, pe tine cine o să te ajute când îți va veni rândul? Ești cu consecvență pe primul loc, dar poate că e momentul să te obișnuiești să și dăruiești.

Draga de tine! Se pare că viața te-a bătut în prelungiri. Copiii sunt ca o hoardă, partenerul are pretenții peste pretenții, iar la serviciu ai încărcat mai mult decât poți duce. Familia și prietenii te storc de eventualul rest de energie rămasă. Și tu? Da, tu! Cu toate răspunderile pe care ți le asumi, abia dacă mai apuci să dormi noaptea, nemaivorbind de șansa de a avea un pic de timp pentru tine.

Adevărul e că nevoile tale au dispărut sub muntele de sarcini pe care ceilalți le-au basculat asupra ta. Așa că, în cuvintele bine spuse de tânăra dar înțeleapta Taylor Swift, e timpul să te scuturi. Nu ești sigură de unde să începi? Începe prin a citi lista noastră de ponturi menite să te orienteze într-o cursă spre propriul podium.

MAJORITATEA B: Ești în cădere liberă

Bine, nu te pui pe primul plan, dar măcar n-ai uitat cu totul de propriile nevoi. Pe moment, jonglezi bine cu cerințele copiilor, ale celor dragi și ale colegilor de serviciu. Le dai o mână de ajutor când poți, dar nu renunțând în întregime la timpul tău prețios în avantajul celorlalți.

Oricum, natura ta generoasă, amabilă poate să te ducă la vale dacă nu ai grijă din când în când să pui prioritățile tale înaintea nevoilor celorlalți. Poate că e mai ușor să faci lucrurile cu mâna ta, dar dacă nu pui piciorul în prag, ceilalți s-ar putea învăța să profite de tine.

Concret: partenerul tău – face el tot atât efort cât tine în relația voastră? Nu, se pare că nu prea. Și n-ar muri dacă ar găti și el cina câteodată sau ar duce copiii la culcare. Sau, ca să schimbăm vorba, să fie puțin mai atent cu tine în intimitatea dormitorului conjugal!

Majoritatea C: Ești bază la grămadă

Draga de tine! Se pare că viața te-a bătut în prelungiri. Copiii sunt ca o hoardă, partenerul are pretenții peste pretenții, iar la serviciu ai încărcat mai mult decât poți duce. Familia și prietenii te storc de eventualul rest de energie rămasă. Și tu? Da, tu! Cu toate răspunderile pe care ți le asumi, abia dacă mai apuci să dormi noaptea, nemaivorbind de șansa de a avea un pic de timp pentru tine. Adevărul e că nevoile tale au dispărut sub muntele de
sarcini pe care ceilalți le-au basculat asupra ta. Așa că, în cuvintele bine spuse de tânăra dar înțeleapta Taylor Swift, e timpul să te scuturi. Nu ești sigură de unde să începi? Începe prin a citi lista noastră de ponturi menite să te orienteze într-o cursă spre propriul podium.

Cum să… concurezi pentru primul loc

✱ SPUNE CE VREI Ca să  schimbi starea lucrurilor, trebuie să începi prin a-ți pleda cauza. Așadar, în loc să asculți păsurile celorlalți și să te gândești
cum poți să-i mulțumești, spune-le ce te-ar face pe tine fericită și lasă-i pe ei să-și bată capul cu schimbarea.

✱ NU MAI PERMITE E acceptabil să-i  ajuți pe cei care au nevoie, dar dacă preiei sarcini de care știi că sunt perfect capabili, oprește-te acum! Dacă tu
continui să faci totul pentru toți, vor continua și ei să-ți paseze sarcinile lor.

✱ ACȚIONEAZĂ Încerci de câteva luni să ajungi la al doilea curs de yoga, ți-ai amânat de trei ori programarea la coafor, iar cartea începută luna trecută are semnul tot la pagina 6. Ai terminat de făcut treburile care-ți revin? Acum du-te și fă ceea ce ai tot amânat.

✱ FĂ-ȚI TIMP Pare că ziua nu are niciun minut în plus, dar poți să-ți faci puțin timp pentru tine dacă vrei cu adevărat. Poți să mai delegi din sarcinile de serviciu, poți să ceri ajutorul celor din familie la treburile din casă și poți să-i mai lași pe cei apropiați să se descurce singuri. Organizarea mai bună este o altă cheie a economiei de timp. Cumpărăturile săptămânale se pot face pe bază de listă, luând în calcul meniul fiecărei zile, iar ședințele se pot scurta, eliminând divagațiile din discuție.

✱ FII EGOISTĂ Femeile par programate să se simtă responsabile și vinovate, ceea ce face foarte greu de refuzat o rugăminte din partea familiei sau a
prietenilor. Dar dacă înveți să te pui pe primul plan atunci când e cazul vei avea mult de câștigat în materie de fericire și stare de bine. În loc să te simți vinovată, gândește-te așa: dacă tu ai timp pentru tine, vei fi mai drăguță și mai răbdătoare cu ceilalți, ceea ce înseamnă că și lor le va fi bine.

 

17 minute este timpul mediu pe care o mamă și-l rezervă zilnic pentru ea însăși

 

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Teste