TEST Care este personalitatea ta… sportivă?

care este personalitatea ta sportiva

1 Gustarea dinainte de mișcare

A Un baton proteic sau o băutură cu semințe de Chia. Am nevoie de o sursă de proteine.

B Cred că am în mașină un pachet de gumă de mestecat, iar în geantă un baton de ciocolată.

C Câteva felii de mere în timp ce pregătesc copiilor ceaiul sau înainte să scot câinele la plimbare.

D O banană este tot ce-mi trebuie.

2 Ce faci, de obicei, duminică după-amiază?


A Orice, numai să nu stau acasă: o drumeție de-o zi, ies cu bicicleta sau fac o plimbare prin parc.

B În fața televizorului sau răsfoind o revistă, în timp ce partenerul meu urmărește un meci de fotbal.

C Ies cu familia în parc, pregătesc un grătar sau încep să organizez lucrurile pentru săptămâna următoare.

D Probabil că îmi sun prietenele să ieșim în oraș.

3 L a ce oră te trezești?

A La 6.30 – Îmi place să-mi încep diminețile cu un antrenament, apoi pregătesc o gustare sănătoasă pentru serviciu.

B La 7.30 – Mi-am redus rutina de dimineață la doar o jumătate de oră, pentru că vreau să stau mai mult timp în pat.

C La 6.00 – Am de pregătit pachetele celor mici, de plimbat cățelul, apoi duc copiii la școală.

D La 7.00 – Vreau să-mi beau ceaiul în pat, cu radioul pornit, apoi să merg la duș.

4 Programul TV preferat

A Orice emisiune care are legătură cu stilul de viață sănătos, cu mișcarea – îmi place să fiu la zi cu astfel de noutăți.

B Sunt dependentă de seriale. Am o listă întreagă de filme pe care le urmăresc de câțiva ani.

C Violetta – nu e preferatul meu, dar asta îmi vine în minte când mă gândesc la TV.

D Prefer filmele vechi! Merg atât de bine în combinație cu un pahar de vin roșu.

5 Partenerul tău este…

A Care partener? Nu am și mă simt bine așa.

B Un înger! Se ocupă de treburile casnice, îi culcă pe cei mici – are mult mai multă energie decât mine, asta este clar!

C Foarte muncitor. Este mai tot timpul pe drumuri, pentru serviciu. Rar avem timp pentru noi.

D La propriu, jumătatea mea.

6 Cum ți-ai descrie viața sexuală?

A Foarte activă.

B O dată pe săptămână, pentru noi, este suficient.

C Ca și inexistentă. Facem un efort amândoi să găsim momente doar pentru noi, când nu suntem obosiți, dar asta se întâmplă rar.

D Este destul de bună. Reușim să ne găsim timp pe care să-l petrecem în doi.

7 Care este vedeta ta preferată?

A Cameron Diaz – este amuzantă, plină de energie și arată incredibil pentru vârsta ei.

B Lena Dunham („Girls) – spune și face ceea ce simte, fără să țină la imaginea ei.

C Angelina Jolie – șase copii, o carieră de succes și o căsnicie pe măsură. E un soi de super-femeie.

D Gisele Bündchen – este frumoasă, are o carieră de succes și întotdeauna pare să fie atât de relaxată!

 

Majoritatea A: Dependentă

Ai putea rivaliza cu Gwyneth Paltrow când vine vorba despre stilul de viață sănătos pe care îl ai acum. Ești mereu la curent cu noutățile și știi întotdeauna să alegi ceea ce ți se potrivește. Preocuparea pentru un corp sănătos, tonifiat, te motivează să petreci cât mai mult timp în aer liber, făcând mișcare.

Varianta câtorva ore petrecute în pat, în fața televizorului, este exclusă din start. Dacă ești implicată într-o relație, atunci sigur ești as la capitolul organizare, având în vedere că dedici sportului cel puțin trei antrenamente pe săptămână. Chiar și în aceste condiții, când timpul pare planificat la secundă, rutina nu este un cuvânt care te definește. Antrenamentele intensive, variate, care să-ți pună organismul în mișcare, sunt pentru tine!

De asemenea, pentru că îți place atât de mult activitatea fizică, poate că este momentul să accepți ocazia (dacă nu ai făcut-o deja) de a participa
la competiții complexe, precum semimaratoanele sau triatloanele, mai ales dacă există și o latură socială a evenimentului.

Majoritatea B: Opui rezistență

Ideea ta despre mișcare se rezumă la distanța parcursă de la pat până la bucătărie și invers. Te numeri printre persoanele care nu sunt atrase deloc de ideea de mișcare, dar asta nu înseamnă că ești o persoană leneșă, lipsită de chef, ci mai degrabă privești mișcarea ca pe o activitate plictisitoare, care ți-ar irosi suficient de mult timp.

Și când te gândești la lucrurile pe care le-ai putea face în toată această perioadă! Teancuri de cărți, liste de filme, emisiuni… unde să mai strecori timp și pentru sport? Tocmai de aceea, când te gândești la mișcare îți imaginezi o plimbare relaxantă prin parc, iar la sală te și vezi pedalând într-un ritm lent pe o bicicletă de fitness, în timp ce citești.

De fapt, ție ți s-ar potrivi un sport practicat sub coordonarea unui antrenor, care să te motiveze pe întreaga perioadă a antrenamentului: să te încurajeze, să-ți explice de ce sunt benefice anumite tipuri de exerciții, de ce ai nevoie și de câteva minute de mișcare zilnice. Și tot ție ți s-ar potrivi antrenamentele cardio intensive, care îți lucrează toți mușchii într-un interval scurt de timp.

Aceste antrenamente funcționează pe principiul alternării minutelor de exerciții (trei-patru) lucrate intens cu 30 de secunde de odihnă. Este un antrenament solicitant, dar se spune că o oră pe săptămână este suficientă pentru a oferi organismului mișcarea de care are nevoie. Iar în două luni, te asigur, te vei simți o cu totul altă persoană.

Majoritatea C: În mișcare

Între programul de școală al celor mici, pregătirea meselor și tot ce presupune activitățile domestice, abia dacă mai apuci să-ți saluți partenerul. Nu, nu te plângi de cât de copleșită ești de ceea ce ți se întâmplă: îți asumi acest stil de viață în care îi pui pe ceilalți pe primul plan. Însă acestea sunt câteva dintre motivele pentru care, pur și simplu, nu mergi la o sală de antrenamente.

În aceste condiții, de ce să nu transformi casa într-o sală de gimnastică? Nu, nu mă refer la cumpărarea unei aparaturi scumpe, pe care, de cele mai multe ori, se pune praful. Îți sugerez o combinație realizată inteligent, între activitățile tale de zi cu zi, cărora să le adaugi un strop de mișcare.

Un aparat stepper poate funcționa foarte bine, mai ales în timpul celor câteva minute petrecute în fața televizorului. Este un aparat de mici dimensiuni, nu costă mult și îl poți include ușor în activitățile de zi cu zi. Este ca și cum ai merge mai multe sute de metri, timp în care poți citi, poți asculta muzică sau te poți uita la emisiunea preferată. Altfel spus, valorifici fiecare minut.

Majoritatea D: Echilibrul e cheia

Am admirat întotdeauna genul acela de femei care reușesc să jongleze, relaxate, cu tot ceea ce înseamnă viața lor: cu serviciul, cu familia, cu latura socială, iar la finalul zilei arată ca scoase din cutie. Ei bine, tu ești una dintre aceste femei. Răspunsurile pe care le-ai ales arată că îți plac lucrurile simple ale vieții și cauți mereu să obții echilibrul între grija pentru cei mici, timpul petrecut alături de partener și orele dedicate ție.

Pur și simplu, știi cum să te implici și când să te oprești, astfel încât toți să fiți bine. Moderația este cuvântul care te caracterizează și de asta știi cum să ai grijă și de propria persoană. Dacă te gândești la starurile internaționale, la această categorie s-ar putea înscrie cu succes și talentata Jessica Alba – actriță, mamă, susținătoare a unui stil de viață sănătos, cu care te poți compara oricând.

În ceea ce privește mișcarea adecvată stilului tău de viață, exercițiile yoga sau Pilates sunt cele care ți se potrivesc. Pe lângă beneficiile fizice evidente, acestea te ajută să-ți eliberezi mintea și să-ți pui gândurile în ordine. Regăsește-ți echilibrul fizic și psihic și vei aborda altfel imprevizibilul de fiecare zi.

 

Autor: Cătălina Ioancea

Sursa foto: Thinkstock

Încearcă și acest test de personalitate, compus din numai 4 întrebări

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Teste