Tenerife, insula cu peisaje care îți taie respirația

Tenerife

insula tenerife

Dacă vara aceasta ți-ai propus să descoperi un ținut splendid unde primăvara domnește tot timpul anului, evadează câteva zile în Tenerife, micul paradis unde potrivit legendelor, se afla grădina Hesperidelor cu pomul care făcea mere de aur.

Dominată de bătrânul El Teide, cel mai înalt munte din Spania, Tenerife este locul care te inspiră și te fascinează pe loc. Iată câteva zone care îți vor tăia răsuflarea la propriu!

Plajele insulei

Pentru iubitorii de soare, Tenerife găzduiește sute de plaje unele realizate artificial din nisip adus din deșertul Sahara, altele cu prundiș negru precum abanosul, împrejmuite de singura junglă tropicală din Europa, ori de stânci vulcanice cu forme ciudate. Cele mai populare plaje sunt Playa de las Americas, Los Gigantes, Los Cristianos sau Puerto de la Cruz.

Satele de pescari și așezările de munte

Cu un amestec savuros între cultură, tradiții și modernitate, Tenerife numără câteva zeci de așezări încântătoare cu frumoase construcții cu arhitectură în stil specific canarian. Unul dintre cele mai frumoase este satul Masca, declarat arie de interes etnografic, unde peisajele sunt compuse din râpe adânci și coline vulcanice impresionante. La fel de interesant este Taganana, nu departe de Santa Cruz de Tenerife, fiind dominat de coline înverzite cu pini ce par că plonjează dramatic în apele cristaline ale Atlanticului.

Muntele El Teide

Parcul Național El Teide, parte din patrimoniul mondial UNESCO, este cea mai populară zonă de drumeții a Spaniei, care atrage peste 4 milioane de vizitatori în fiecare an. Aici poți întâlni plante endemice și zeci de specii de păsări exotice rare care te vor încânta prin penajul lor multicolor. Peisajele selenare ale muntelui Teide se vor schimba instant atunci când vei ajunge aproape de conul vulcanic când aproape că vei atinge norii.

Peștera Vântului

Cueva del Viento-Sobrado este un complex geologic format în urmă cu mii de ani ca urmare a erupției vulcanului Pico Viejo. Grota este în fapt un tunel săpat de natură în roca bazaltică care se întinde pe circa 18 km, structurat pe trei niveluri suprapuse, fiind o rețea formidabilă de galerii subterane ce pot fi vizitate, fiind un loc unic în lume.

Tenerife

San Cristobal de la Laguna

Unul dintre cele mai frumoase și pastelate orașe spaniole este San Cristobal de la Laguna, înscris pe listele patrimoniului mondial UNESCO încă de  anul 1999. Pe lângă plăcutele plimbări pe străzile care amintesc de vremurile populației guanșe, aici poți vizita și prima Universitate fondată din Insulele Canare, dar și impozanta catedrală La Laguna.

Piramidele Guimar

Acest sit controversat îi fascinează pe arheologii și turiștii din toată lumea curioși să descopere motivul realizării acestor construcții terasate cu formă piramidală, foarte asemănătoare ca structură cu piramidele din Mexic și Peru.

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Sejur Tenerife

Hotel Apartamentos Aguamarina Golf 4* – tarife de la 594 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Oferta Early Booking! Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta