Subiecte Bacalaureat Română 2018, profil uman. Ce au avut elevii de rezolvat la Limba și literatura română și care este baremul de corectare?

Subiecte Bacalaureat Română 2018, profil uman

Încep emoțiile astăzi pentru absolvenții de clasa a XII-a. Elevii susțin pe 25 iunie prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2018, proba la Limba și literatura română.

După ce în luna februarie le-au fost evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în limba română, competențele digitale și competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională, absolvenții de clasa a XII-a susțin în această săptămână probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2018.

Subiecte Bacalaureat Română 2018, profil uman

Update:  AICI poți vedea subiectul la limba și literatura română, profil uman, dar și baremul de corectare. 

La subiectul III, elevii care au terminat un liceu cu profil uman au avut de tratat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2018 este cea la Limba și literatura română. La fel care în fiecare an, subiectele vor fi diferite, în funcție de profilul liceului urmat de fiecare candidat în parte. Astfel, elevii vor avea de rezolvat cerințe diferite, subiectele fiind împărțite astfel încât să corespundă materiei predate la profilul real și uman. Subiectul și baremul de corectare la limba și literatura română, proful uman,  vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, după terminarea examenului.

Următoarea probă a examenului de Bacalaureat 2018 este cea la Limba Maternă, pe 26 iunie, urmată pe 27 iunie de proba obligatorie a profilului, matematică la profilul real și istorie pentru profilul uman. Ultima probă va avea loc joi, 28 iunie, aceasta fiind proba la alegere. Elevii care au terminat un liceu cu profil uman pot susține examenului la Geografie, Filosofie, Sociologie, Psihologie, Logică, în timp ce absolvenții profilului real vor avea de rezolvat subiecte la Fizică, Chimie, Biologie şi Informatică.

În acest an, 136,871 de elevi vor susține examenul de Bacalaurat 2018, potrivit informațiilor oferite de Ministerul Educației. După terminarea examenului, elevii vor afla primele rezultate pe data de 4 iulie, până la ora 12, tot în aceeași zi putând fi depuse contestațiile, în intervalul 12-16. Rezultate finale vor fi afișate pe data de 9 iulie.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat 2018, absolvenții de clasa a XII-a trebuie să obțină media 6 la toate cele trei probe și nota 5 la fiecare dintre acestea.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Top 10 cele mai bune licee din țară! Unde sunt cele mai mari medii de admitere

Ce se întâmplă cu absolvenții de clasa a VIII-a care au luat note sub 5 la Evaluarea Națională?

Cum se calculează media de admitere la liceu în 2018? Informațiile pe care orice absolvent de clasa a VIII-a trebuie să le cunoască

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie