Subiecte BAC 2019 Română Examen Oral

Subiecte BAC 2019 Romana Examen Oral

Subiecte BAC 2019 Română Examen Oral. În sesiunea iunie-iulie 2019, 135.655 de absolvenţi de liceu susțin examenul de Bac. Examenul începe luni, 3 iunie 2019, cu proba de evaluare competențe lingvistice de comunicare orală în limba română. 

UPDATE: Conform a1.ro, la prima probă a Bacalaureatului, cea de competență lingvistică la Limba și Literatura Română, elevilor le-au picat mai multe subiecte, printre care un text informativ dintr-un ziar, o scrisoare sau un articol din legea protecției copilului. Elevii au trebuit să vorbească liber despre subiectele primite, timp de un sfert de oră. Profesorii le-au adresat întrebări în cazul în care au considerat că mai e nevoie de explicații suplimentare. Cei mai mulți dintre elevi s-au declarat mulțumiți de subiectele primite, considerând această primă probă 'foarte simplă!'

Subiectele pentru probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale. Gradul de complexitate a acestora permite tratarea lor integrală în maximum 15 minute.

Conform www.liceunet.ro, subiectul 1 constă într-un text la prima vedere, iar cerințele sunt împărțite în două subpuncte. La primul subpunct, sunt cinci întrebări, răspunsurile regăsindu-se în text. Al doilea subpunct este ceva mai complex și vizează redactarea unui text argumentativ pornind de la o anumită afirmație din text.

Subiectul 2 constă tot într-un text la prima vedere. Se cere redactarea unui răspuns de minimum 50 de cuvinte privind curentul sau genul literar căruia îi aparține textului, explicarea unor noțiuni care țin de expresivitatea sau construcția textului (reguli de prozodie, mărci ale subiectivității, rolul indicațiilor scenice, perspectiva narativă etc.).

Subiectul 3 presupune redactarea unui eseu pe o temă dată. Acesta trebuie să aibă minimum 400 de cuvinte.

Subiectele la examenul de Bacalaureat, proba orală la limba română, vor fi disponibile în scurt timp, AICI.

La simularea pentru examenul de Bac, care s-a desfășurat în a doua parte a lunii martie 2019, elevii au primit următoarele subiecte: un text de Ion Barbu, intitulat Sub constelația numerelor', iar pe baza acestuia au avut de rezolvat mai multe cerințe. La al doilea subiect, elevii au avut de comentat un fragment din poezia Toamnă de suflet', scrisă de Tudor Arghezi. Cerința urmărea ca elevii să evidențieze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.  La subiectul III, elevii de clasa a XII-a au avut de prezentat relația dintre două personaje într-un roman interbelic studiat.

Vezi AICI subiectele de la simulare Bac 2019.

Sursa foto: libertatea

Citeste si

BAC Română 2019. Astăzi are loc Examenul Oral la Limba Română

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie