SUA vizează fiicele lui Vladimir Putin într-o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei

Cele două fiice ale președintelui rus Vladimir Putin, Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova, sunt incluse în ultima rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, anunțată miercuri de SUA.

Înainte de a susține remarci fără legătură la Conferința Legislativă a Sindicatelor din Construcția din America de Nord, președintele Joe Biden a anunțat noile sancțiuni miercuri după-amiază. De asemenea, acesta a condamnat atrocitățile comise în Bucha, o suburbie a capitalei Ucrainei.

„Corpurile lăsate pe străzi în timp ce trupele ruse se retrag. Unii împușcați în ceafă cu mâinile legate la spate. Civili executați cu sânge rece. Corpuri aruncate în gropi comune. Un sentiment de brutalitate și umanitate lăsat să vadă toată lumea fără scuze', a spus Biden, scrie ABC News.

Noua rundă de sancțiuni include interzicerea tuturor investițiilor noi în Rusia, sancțiuni sporite asupra a două instituții financiare majore din Rusia, Sberbank și Alfa-Bank, precum și asupra marilor întreprinderi de stat rusești și sancțiuni împotriva oficialilor guvernului rus și membrii familiei lor, inclusiv fiicele lui Putin.

„Noi, împreună cu aliații noștri europeni, adăugăm numele pe lista elitelor și familiilor ruse pe care le sancționăm', a adăugat Biden, fără a le numi pe fiicele lui Putin. „Uite, acești oligarhi și membrii familiei lor nu au voie să-și păstreze averea în Europa sau în Statele Unite și să păstreze iahturile care valorează sute de milioane de dolari, case de vacanță de lux, în timp ce copiii din Ucraina sunt uciși, mutați din locurile lor. case în fiecare zi.'

Potrivit Casei Albe, SUA le-au sancționat pe cele două fiice adulte ale lui Putin, soția și fiica ministrului rus de externe Serghei Lavrov, precum și pe restul membrilor Consiliului Național de Securitate al Rusiei care nu au fost deja afectați de sancțiuni de blocare totală, inclusiv fostul președinte și Prim-ministrul Rusiei Dmitri Medvedev și prim-ministrul Mihail Mișustin.

Un înalt oficial al administrației a spus în urmă cu ceva timp reporterilor că SUA au motive să creadă că Putin și prietenii săi își ascund averea cu membrii familiei: „Noi credem că multe dintre bunurile lui Putin sunt ascunse, cu ajutorul membrilor familiei și de aceea îi vizăm.'

De când armata lui Vladimir Putin a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie, SUA au sancționat peste 140 de oligarhi și membrii familiei acestora și peste 400 de oficiali guvernamentali ruși. De asemenea, au blocat în prezent peste două treimi din sectorul bancar rus, care deținea aproximativ 1,4 trilioane de dolari în active înainte de război.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri