Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani. De ce boală suferea cunoscutul fizician?

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai mari fizicieni ai lumii, un cunoscut teoretician al originii universului și unul dintre cei mai apreciați cosmologi. Vestea că acesta a încetat din viață la vârsta de 76 de ani a fost confirmată de către familie.

Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani

Stephen Hawking a uimit o lume întreagă nu doar cu inteligența ieșită din comun, ci și prin forța de care a dat dovadă de-a lungul vieții, acesta luptând cu o boală gravă, dar care nu l-a împiedicat să aibă o familie și o viață profesională. Familia lui Stephen Hawking a confirmat că acesta a murit în linişte la locuinţa sa din Cambridge, în dimineața zilei de miercuri.

“Suntem profund întristaţi de decesul iubitului nostru tată. A fost un mare om de ştiinţă şi un om extraordinar a cărui activitate şi moştenire va dăinui timp de mulţi ani”, au transmis Lucy, Robert şi Tim, copiii regretatului fizician, prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit mediafax.ro.

De ce boală suferea cunoscutul fizician?

Încă de la o vârstă fragedă, Stephen Hawking a fost diagnosticat cu  scleroză laterală amiotrofică, o boală progresivă de neuron motor. Cu toate că medicii i-au mai dat doar 2 ani de trăit, Stephen Hawking și-a continuat activitatea și și-a întemeiat o familie. Acesta a fost căsătorit cu Jane Wilde și a avut trei copii. După ce boala a progresat, Stephen Hawking  a rămas imobilizat și și-a pierdut capacitatea de a vorbi, reușind să comunice cu cei din jur prin intermediul unui computer sofisticat care era controlat cu ajutorul globilor oculari și prin mișcări ale capului.

În ciuda bolii care i-a marcat întreaga existență, Stephen Hawking a excelat în domenii de cercetare ca relativitatea generală, mecanica cuantică și cosmologia teoretică. Printre cele mai apreciate lucrări se numără “Teoria Universală”,”Scurtă istorie a timpului “,”Visul lui Einstein și alte eseuri” sau “O mai scurtă istorie a timpului”.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Tragedie în lumea filmului! Actorul Ken Dodd a murit, la doar două zile după ce s-a căsătorit

A fost curtat de o mulțime de femei, dar a avut o singură mare iubire. Viața actorului Omar Sharif, un adevărat scenariu de film

Romy Schneider și Alain Delon, o iubire desprinsă din povești. Care este motivul pentru care cei doi s-au despărțit?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete