Skiathos, insula cu 60 de plaje divine

Insula grecească este un tărâm fermecat ce măsoară mai puțin de 50 de km pătrați, dar care se mândrește cu 60 de plaje divine cu nisip fin auriu, alb, pietricele gri și arămii îmbrățișate de cele mai cristaline ape cu nuante, de la un albastru intens la verde smarald.

avantaje.Skiathos. 2.4.2015.BT
Povești antice și legende cu pirați

Tărâmul Zeilor te încântă cu aerul său pitoresc, dar mai ales cu zonele liniștite unde poți să te bucuri de peisajele care par croite de cele mai dibace mâini. De la plaje pentru nudiști, la locuri dedicate familiilor cu copii mici, pana la zone unde petrecerile pe plaja sunt un must do' al acestei very, pe toate le vei găsi în Skiathos.

Căptușită de vegetața luxuriantă cu păduri de pini, insula este un loc în care tradițiile și obiceiurile s-au transmis din generații în generații. Orașele mici și cosmopolite încă păstrează farmecul aparte din vremurile în care insula a fost sub dominație bizantină, dar și sub stăpânirea otomanilor și a venețienilor.

Poveștile antice și legendele cu pirați îi dau locului o nuanță aparte, în timp ce peisajele fascinante îi inspiră pe artiști, boemi și pictori. Destul de liniștită în comparație cu alte locuri grecești, se mândrește cu o capitală pitorească, plină de resorturi luxoase, magazine de suveniruri și locuri unde îți poți petrece timpul liber. Skiathos Town (Chora) are o formă ciudată de amfiteatru, cu clădiri albe cocoțate pe o colină în mijlocul vegetației de un verde luxuriant.

Plajele renumite ale insulei

Cea mai aglomerată plajă este cu siguranță Koukounaries, un imperiu al pădurilor de pini care se întind până aproape de mare, cu nisip fin și auriu, premiată cu Steagul Albastru pentru curățenie și calitatea serviciilor.

Petrecăreții și tinerii dornici de distracție își îndreaptă atenția către plaja Banana, un loc înțesat de beach baruri și discoteci glamour, zone dedicate sporturilor nautice, dar și un zonă pentru nudiști.

Sejur Skiathos

Hotel Golden Beach 3*- de la 165 Euro + 329 Ron, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber