Simulare Bacalaureat 2018. Elevii claselor a XI-a şi a XII-a susțin astăzi proba la Limba şi literatura română

Simulare Bacalaureat 2018 Limba şi literatura română

Emoții mari pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Astăzi încep simulările examenului de Bacalaureat 2018, prima probă susținută de elevi fiind cea la Limba şi literatura română.

După ce în luna februarie au susținut competențele digitale și lingvistice, elevii de liceu din anii terminali se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat 2018, potrivit adevarul.ro. Astfel, în perioada 19-22 martie, Ministerul Educaţiei a anunțat că vor avea lor simulările examenului de Bacalaureat, atât pentru elevii de clasa a a XI-a, cât şi pentru cei de clasa a XII-a.

Calendarul simulărilor examenului de Bacalaureat 2018

  • 19 martie: Limba și literatura română
  • 20 martie: Limba şi literatura maternă
  • 21 martie: proba obligatorie a profilului
  • 22 martie: proba la alegere a profilului şi specializării
  • 30 martie: comunicarea rezultatelor

Simulările examenului de Bacalaureat 2018 se vor desfășura respectând aceleași reguli ca în cazul examenului. Mai exact, accesul elevilor în săli se va face până la ora 8:30, urmând ca probele să înceapă la ora 9. Timpul alocat rezolvării subiectelor este de trei ore. Subiectele vor fi construite de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, astfel încât să cuprindă materia parcursă de elevi până la momentul actual.

Rezultatele obținute de elevi vor fi publicate pe data de 30 martie și chiar dacă notele nu vor fi trecute în catalog, elevii care au obținut rezultate bune și își doresc ca acestea să fie consemnate în catalog vor putea depune o cerere scrisă în acest sens. Lucrările vor fi corectate în baza unui barem, de către doi profesori din unitatea de învățământ în care elevii susțin simularea. Prin aceste simulări, elevii vor putea afla care este nivelul de pregătire în momentul actual și se vor obișnui cu emoțiile examenului de Bacalaureat pe care îl vor susține în vară.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Institutul de Științe Spațiale de la Măgurele ne reprezintă în spațiu

Mersul pe bicicletă, un obicei pentru tot mai mulți adulți și copii. În anul 2017, românii au cumpărat biciclete în valoare de 60 de milioane de euro

Elevii și pasiunea lor exagerată pentru jocurile online. Cum trebuie să procedeze părinții în astfel de situații

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie