Mersul pe bicicletă, un obicei pentru tot mai mulți adulți și copii. În anul 2017, românii au cumpărat biciclete în valoare de 60 de milioane de euro

Venirea primăverii și creșterea temperaturilor îi determină pe mulți români să prefere activitățile în aer liber. Astfel, fie că vorbim despre adulți, fie că facem referire la copii, mersul pe bicicletă a devenit una dintre activitățile preferate indiferent de vârstă, dovadă stând și sumele impresionante pe care românii le-au cheltuit în anul 2017 pentru achiziționare bicicletelor.

Mersul pe bicicletă a devenit un obicei pentru tot mai mulți adulți și copii

Mersul pe bicicletă este o activitate relaxantă, pune în mișcare toți mușchii și poate fi considerat și un mijloc de transport foarte eficient. Tot mai mulți români au ales să se deplaseze la muncă cu bicicleta, lucru care ne apropie foarte mult de comportamentul celor din țările Occidentale. Un studiu realizat de un magazin online pentru copii a arătat că în 2017, românii au cumpărat biciclete în valoare de 60 de milioane de euro.

Cu toate că acordăm atenție activității în aer liber, studiile ne plasează pe antepenutimul loc în Europa la capitolul cheltuieli pentru biciclete, un neamț cheltuind de 5 sau chiar 6 ori mai mulți bani pentru o bicicletă, în comparație cu un român.

 “După ce am analizat comenzile de biciclete de copii și de adulți din ultimii ani de pe magazinul online pe care îl dețin, am observat că în România se cheltuiește în medie pentru o bicicletă de copii, în jur de 500 de lei (preț cu TVA inclus), iar pentru o bicicletă pentru adulți 800 lei. Aceste valori ne poziţionează pe antepenultimul loc din Europa; prin comparație, un neamț cheltuiește de 5-6 ori mai mult pentru biciclete”, declară Iulian Ghişoiu, general manager la un magazin online specializat în vânzarea de produse și biciclete pentru copii.

Mai mult, România se situează pe locul 6 în Europa la producția de biciclete, ceea ce înseamnă că în țara noastră se produc anual 900.000 de biciclete. Dacă la capitolul producție ne situăm pe un loc funtaș, la capitolul vânzări, în țara noastră se cumpără de 10 ori mai puține biciclete decât în Germania.

Cum inveti sa mergi pe bicicleta. Cele mai bune sfaturi

Exploreaza aceste trasee usoare cu bicicleta langa Bucuresti sau chiar și aceste trasee cu bicicleta in Romania

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Elevii și pasiunea lor exagerată pentru jocurile online. Cum trebuie să procedeze părinții în astfel de situații

Copilul tău are tot timpul coșmaruri? Uite ce poți face pentru a-l ajuta să depășească aceste momente delicate

Nu-l pronunță pe R… ce-i de făcut?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie