Simptomele „ascunse” ale cancerului uterin pe care majoritatea femeilor le ignoră

Cancerul uterin este unul dintre cel mai frecvent tip de boală la femeile din întreaga lume. Însă, în mod îngrijorător, multe dintre ele habar nu au care sunt cele mai frecvente simptome, ceea ce înseamnă că este adesea descoperit într-un stadiu tardiv.

Potrivit The Sun, în Marea Britanie, aproape 10.000 de persoane sunt diagnosticate în fiecare an. Aproximativ 2.500 mor. Dintre cele cărora li s-a spus din timp că au cancer uterin, 90% supraviețuiesc.

Dar doar una din cinci paciente va trăi mai mult de cinci ani dacă nu este depistată până când boala se află într-un stadiu avansat. Militanții cred că rata de supraviețuire s-ar îmbunătăți dramatic dacă oamenii ar putea identifica principalele semne de avertizare.

Eve Appeal și Peaches Womb Cancer Trust îi încurajează pe britanici să „verifice” lipsurile din cunoștințele lor, după ce au descoperit că aproape un sfert dintre oameni nu au auzit niciodată de cancerul uterin și doar 43% știu că trebuie să fie atenți la sânge.

Acest lucru include învățarea faptului că următoarele simptome trebuie verificate:

  • Sângerare după sex
  • Scurgere vaginală „pătată de sânge” (care poate fi roz, roșie sau maro)
  • Sânge în urină (hematurie)
  • Sângerări între menstruații (înainte de menopauză)
  • Perioade care sunt mai abundente decât în mod normal (înainte de menopauză)
  • Orice sângerare vaginală după menopauză (inclusiv sângerări punctiforme)
  • Dureri abdominale

Odată ce cancerul uterin ajunge într-un stadiu mai avansat, acesta poate provoca, de asemenea:

  • Dureri la nivelul spatelui, picioarelor sau pelvisului
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Oboseală
  • Greață

Aceste simptome ar putea foarte bine să fie un semn al unei probleme de sănătate mult mai ușoare, cum ar fi un nivel scăzut de estrogen sau o reacție la terapia de substituție hormonală.

Dar ele ar putea indica, de asemenea, mai multe afecțiuni potențial grave, cum ar fi endometrioza, fibroamele sau polipii. Doar unul din 10 cazuri de sângerări vaginale neobișnuite după menopauză este cauzat de cancerul uterin.

Cu toate acestea, este vital să consultați un medic în cazul în care vă aflați în cele 10 procente care se confruntă cu așa-numitele simptome „camuflate”.

Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.

E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.

Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea

Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.

Interviu în exclusivitate:

Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: „Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate