Siguranță în timpul iernii. Iată ce măsuri de precauție e bine să iei în această perioadă

Furtunile din timpul iernii și temperaturile scăzute pot fi periculoase, iar măsurile de precauție se impun în această perioadă a anului, cu atât mai mult cu cât spitalele sunt suprasolicitate de cazurile de infectare cu coronavirus. 

Pentru a ne menține sănătoși și pentru a evita posibile accidente provocate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, este indicat să luăm măsuri de siguranță: de la vestimentația adecvată sezonului rece până la echipamentul pentru mașini.

Pregătirea garderobei pentru iarnă

De multe ori, iarna este mai dificil să alegem un outfit elegant și care să ne ajute să nu simțim frigul de afară. Așadar, să găsim haine și încălțăminte care să îmbine atât confortul, cât și partea estetică poate fi o adevărată provocare. Însă, este important ca în sezonul rece să ne îmbrăcăm în concordanță cu temperaturile de afară. Ghete impermeabile si calduroase, paltoane groase, bluze pufoase și accesorii esențiale (fulare, eșarfe, mănuși, pălării sau fesuri) – toate acestea trebuie să ne completeze garderoba în timpul iernii. Fiecare obiect vestimentar poate fi adaptat stilului nostru de zi cu zi. Bocancii călduroși și necesari pentru expedițiile pe munte din timpul iernii pot fi folosiți și în completarea unui outfit casual, iar un palton din lână poate fi opțiunea perfectă dacă ne dorim să ne îmbrăcăm în rochii și să adoptăm un stil elegant. 

Este adevărat că, de cele mai multe ori, este dificil să alegem un outfit care să ne mulțumească și din punct de vedere estetic, dar și în ceea ce privește confortul. Însă, este important ca în această perioadă să punem mai mult accent pe partea practică. Încălțămintea impermeabilă și hainele călduroase ne vor ajuta să facem față temperaturilor scăzute și astfel să ne menținem sănătoși.

Pregătirea mașinii pentru iarnă

Iarna, mașina are nevoie de verificări suplimentare pentru a face față condițiilor de drum. Pregătirea din timp a autovehiculului ne ajută să ne deplasăm în siguranță și să evităm situațiile neplăcute în trafic. Pentru a ne asigura de funcționalitatea optimă a mașinii, cel mai bine este ca un mecanic autorizat să facă o verificare amănunțită. Există câteva componente și consumabile care necesită o atenție sporită în această perioadă a anului.

Pe lângă înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă, este important să verificăm nivelul lichidului de răcire. În timpul iernii, pentru că temperaturile sunt scăzute, antigelul împiedică acumularea de cristale de gheață pe radiatoare și astfel motorul funcționează normal. Punctul de răcire a lichidului trebuie să fie între minus 25 și minus 30 de grade Celsius.

Tot din cauza temperaturilor scăzute trebuie schimbat și lichidul pentru parbriz. Pentru că nu toate consumabilele de acest tip au aceleași proprietăți, trebuie să ne asigurăm că lichidul pentru parbriz ales nu va îngheța în timpul iernii. Acesta trebuie înlocuit înainte de deteriorarea vremii.

Nici uleiul de motor nu trebuie ignorat în timpul verificărilor. Există mai multe categorii de ulei de motor. Pe de o parte, cel multigrad rezistă la orice temperatură și nu trebuie schimbat în timpul sezonului rece. Însă, există și uleiuri diferite în funcție de anotimp, care au grade de vâscozitate diferite, iar acestea trebuie înlocuite.

Nu în ultimul rând, este esențial să avem pregătită o trusă de prim-ajutor, mai ales când plecăm la drum lung. Lanțuri antiderapante, o șufă de tractare, nisip sau sare și o lopată sunt câteva dintre lucrurile pe care este bine să le avem în mașină, deoarece, cu ajutorul acestora, putem să deszăpezim mașina. Pe de altă parte, când plecăm la drum lung în timpul iernii, din trusa de prim-ajutor nu ar trebui să lipsească o pătură, alimente neperisabile, apă, lanterne și baterii pentru reîncărcarea telefonului.

Pe lângă grija față de noi înșine, în această perioadă este important să acordăm atenție și persoanelor vulnerabile. Vecinii vârstnici, membrii familiei care suferă de diverse boli, precum și copiii au nevoie de atenție specială în timpul sezonului rece.

Sursă foto: Marian Weyo/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Hervis

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber