Si copiii din mediul rural au „Dreptul de a citi”

Prima etapa a programului se deruleaza pe intreg parcursul anului 2010 si are ca principal obiectiv dotarea scolilor generale defavorizate din mediul rural, cu peste 10.000 de carti. Initiativa sociala este sprijinita de Ministerului Educatiei si Cercetarii, institutie implicata in selectia scolilor generale din toata tara, participante la program.

Prin aceasta campanie, este sustinuta o cauza cu un impact major asupra dezvoltarii frumoase a oricarui copil: accesul la lectura.

Pornind de la realitatea trista ca foarte multe scoli din mediul rural nu au biblioteci sau detin o colectie restransa de carti, campania a fost conceputa in doua directii menite a imbunatati acest aspect. Astfel, OTP Bank Romania doneaza direct scolilor defavorizate colectii de carti adresate elevilor din clasele I-VIII si mobilierul necesar stocarii acestora.

O alta componenta a campaniei presupune colectarea de carti, in toate unitatile bancii si in Librariile Humanitas, partenere in acest proiect.

Toti cei care sustin aceasta cauza, sunt invitati sa le ofere copiilor din zonele defavorizate sansa de a descoperi povestile copilariei.

„Credem cu tarie ca fiecare dintre noi trebuie sa contribuie la schimbarea in bine a mediului in care traim. Noi ne-am dedicat unei cauze ale carei rezultate le vom vedea cu bucurie peste ani: accesul la lectura.

Cei mai multi dintre noi am cules din carti nu numai povestile copilariei, ci si valorile fundamentale care ne-au ajutat sa ne formam ca adulti. Pentru cei mai multi dintre noi, acesta a fost un lucru natural, insa pentru foarte multi copii nu este. Prin puterea exemplului, dar si prin mobilizarea celor care inteleg acest lucru, ne propunem sa le redam copiilor „Dreptul de a citi”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank Romania.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri