Sfârșitul războiului? Rusia rămâne fără obuze, artilerie și vehicule blindate până la sfârșitul anului

Sfârșitul războiului s-ar putea să fie mai aproape decât credeam. Asta dacă nu intervin alți PIONI importanți în ecuație care să sprijine federația Rusă.

Rusia se va confrunta cu o lipsă acută de obuze, artilerie și vehicule blindate până la sfârșitul anului 2022, citează publicația Pravda.

„Șase luni de război au dus nu numai la pierderi colosale ireparabile de forță de muncă, ci și la o uriașă risipă de arme și echipament militar pentru Rusia. Rachetele ghidate sunt deja foarte rare; obuzele pentru artilerie și vehiculele blindate vor fi epuizate de către sfârșitul anului, iar starea aviației militare exclude o campanie aeriană la scară largă. Din cauza sancțiunilor, Rusia nu poate continua producția industrială la scară largă de arme și nu își poate reumple stocurile care se epuizează rapid.'

Conform analizei The Insider, pe parcursul a șase luni de agresiune împotriva Ucrainei, Rusia a fost nevoită să folosească cel puțin 7 milioane de obuze, fără a include pierderile la locurile de depozitare din prima linie care au rezultat în urma atacurilor ucrainene.

„Dacă intensitatea războiului rămâne la nivelul actual, Moscova se va confrunta cu o penurie tangibilă de obuze până la sfârșitul anului 2022 și va trebui să-și reducă utilizarea artileriei pentru a salva munițiile', se spune în articol.

Sfârșitul războiului tot mai aproape?

Autorul subliniază și problema uzurii țevilor de artilerie. În timp ce ghidajele sistemelor de rachete cu lansare multiplă au o durată de viață lungă atunci când sunt întreținute corespunzător, țevile tunurilor de artilerie cu răni, precum și tunurile de tanc, se uzează mult mai repede.

După cum scrie autorul articolului, până la sfârșitul anului 2022, uzura artileriei va duce la o reducere drastică a eficacității acesteia.

Astfel, deficitul de proiectile așteptat ar trebui să coincidă cu deficitul tot mai mare de piese de artilerie.

În același timp, „lucrurile nu merg bine' cu producția de artilerie și muniție.

„Fiind tăiați de aprovizionarea cu echipamente occidentale, piese de schimb și materiale și, în același timp, limitați în capitalul uman și productivitatea muncii, producătorii de artilerie și muniții din Rusia se vor confrunta inevitabil cu reduceri de producție, mai degrabă decât cu stagnare în viitorul apropiat', se spune în articol.

Federația Rusă se confruntă, de asemenea, cu o penurie tot mai mare de rachete cu rază lungă de acțiune. Cu toate acestea, Rusia maschează acest deficit bombardând orașele ucrainene cu artilerie cu rachete cu rază lungă de acțiune și folosind sisteme de apărare aeriană/antirachetă S-300/S-400 pentru a lovi ținte terestre.

Este puțin probabil ca industria rusă să aibă potențialul de a crește substanțial producția de rachete, din cauza nu numai embargoului privind furnizarea de echipamente și a restricțiilor de personal, ci și a productivității relativ scăzute a muncii.

The Insider menționează și o posibilă lipsă de vehicule blindate. „Chiar și ținând cont de livrarea de vehicule blindate relativ proaspete, deși nu noi, din unitățile militare și depozitele de depozitare, dacă se va menține intensitatea ridicată a ostilităților, până la sfârșitul anului 2022 cea mai mare parte a acestora va trebui reparată. Și asta presupune că nu sunt distruși', potrivit articolului.

Citeste și:

De la începutul războiului, Rusia a pierdut un număr record de soldați. Iată cifrele cutremurătoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri