Șefa firmei de artificii instalate în clubul Colectiv a fost găsită fără suflare

Daniela Niță, proprietara firmei pirotehnice responsabile pentru instalarea artificiilor în clubul Colectiv, a fost găsită decedată în propria casă. Femeia nu era căsătorită și nu avea copii.

Șefa firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists, Daniela Niță, abia împlinise 44 ani. Era 100% acționar și administrator, iar fratele acesteia, Cristian Niță, era directorul firmei.

La această firmă au apelat organizatorii concertului Goodbye to Gravity din clubul Colectiv, pentru instalarea artificiilor care au dus la tragedia din 30 octombrie 2015. Ambii fuseseră condamnați în Dosarul Colectiv, în prima instanță. Daniela Niță primise o condamnare de 12 ani și 8 luni, cu executare, fratele acesteia 3 ani și 6 luni, iar cei doi pirotehniști prezenți la fața locului, 9 ani și 8 luni de închisoare. Decizia finală urma să fie stabilită la sfârșitul lunii septembrie.

Decesul a fost confirmat de un medic, pentru Libertatea. Conform G4 Media, până în acest moment nu se știe cauza morții, deci varianta sinuciderii nu poate fi confirmată sau infirmată. Legiștii de la Institutul Națională de Medicină Legală urmează să stabilească împrejurările în care Daniela Niță a murit.

Tragedia care a marcat o țară întreagă

În noaptea de 30 octombrie, acum 6 ani, în clubul Colectiv avea să aibă loc una dintre cele mai mari tragedii. Buretele de antifonare din club nu a rezistat scânteilor artificiilor instalate cu câteva ore mai devreme, pentru concertul celor de la Goodbye to Gravity  și a luat foc imediat. Incendiul a durat 153 de secunde, timp în care cei prezenți în încăpere au dus o luptă pe viață și pe moarte pentru a evada printr-o ușă minusculă. 65 de persoane și-au pierdut atunci viața și alte sute sunt marcate pe viață de acest episod cutremurător.

Citește și: Reportaj francez despre ce s-a întâmplat la Colectiv

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri