Șefa DSP Dolj, Valeria Andreescu, a făcut Covid-19 la trei zile de la vaccin

Valeria Andreescu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică din Dolj, a primit a doua doză de vaccin, iar la trei zile a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Soțul acesteia a avut primele simptome ale noului coronavirus manifestând și stări febrile. Cei doi au făcut teste RT-PCR, iar ambele rezultate au fost pozitive, astfel că momentan sunt izolați la domiciliu, potrivit Adevărul.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, astfel de situații pot apărea. Acest lucru s-a mai întâmplat și în cazul unei asistente care la începutul lunii ianuarie a fost depistată pozitiv, deși primise vaccinul anti-Covid-19.

„Este posibil ca astfel de cazuri să mai apară în perioada următoare, ceea ce nu poate fi interpretat ca un eșec al vaccinării în general, al vaccinării cu produsul dezvoltat de BioNTech/ Pfizer în particular', au explicat reprezentanții ministerului.

Mai mult de atât, ei au precizat că situațiile degenul acesta nu ar trebui să-i determine pe oameni să se îndoiască de eficiența sau utilitatea vaccinului.

„În primul rând, după cum o arată dovezile din studiile clinice, răspunsul imun ca urmare a vaccinării apare la circa 10-14 zile după prima administrare, iar efectul maxim (răspunsul protector maxim) apare la 7 zile după a doua administrare/ după rapel.

Ceea ce înseamnă că se poate produce o infectare cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze (cazul care face obiectul știrii), întrucât acea perioadă este considerată perioadă de fereastră imunologică', adică perioada când încă nu a apărut răspunsul imun', au precizat autoritățile.

Mai mult de atât, specialiștii au specificat că o persoană care este testată pozitiv după vaccin ar fi putut fi în perioada de incubație sau infectată și aflată în fază asimptomatică.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri