Schimbi mereu bona copilului tău? Acest lucru poate avea efecte negative asupra dezvoltării lui

schimbatul bonelor

Dacă în trecut părinții se ocupau personal de educația copilului și de îngrijirea acestuia, lucrurile s-au schimbat odată cu trecerea anilor. De cele mai multe ori, jobul îi obligă pe părinți să se întoarcă rapid pe piața muncii, ceea ce îi determină să apeleze la o bonă pentru creșterea copilului. 

După vârsta de doi ani, cei mai mulți copii sunt lăsați în grija bonelor, care se schimbă mai tot timpul, sau în grija bunicilor sau a diferitelor persoane considerate ca fiind de încredere. Acest lucru poate avea efecte negative asupra dezvoltării copilului, cei mici fiind predispuși să se confrunte cu o serie de probleme legate de odihnă.

Oamenii de știință au realizat recent un studiu și au descoperit că schimbatul bonelor în mod constant atrage după sine o serie de probleme legate de somnul copiilor. Primii 5 ani din viața unui copil sunt esențiali pentru a-i dezvolta acestuia un program solid de odihnă, potrivit dailymail.co.uk. Astfel, dacă cel mic este plimbat între diferite creșe, este îngrijit de mai multe bone sau rude, riscul ca el să se trezească mai des în timpul nopții, să nu se odihnească și să se simtă mereu agitat este mult mai mare și asta pentru că nu va avea un program fix care să îi permită să se odihnească.

Pe lângă acest aspect, specialiștii sunt de părere că pentru a îmbunătăți odihna copilului, părinții ar putea să facă un adevărat ritual înainte de somn. Schimbatul celui mic și hrănirea înainte de culcare ar putea reprezenta o modalitate de a-l liniști pe cel mic și a-i oferi un somn odihnitor.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Când începe școala în 2017? Prima zi de școală este mai devreme

Ajutor din partea statului pentru copiii fără posibilități. În ce condiții vor primi elevii rechizite gratis?

Tabăra de Dans Urban pentru tineri dansatori amatori cu abilități limitate

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie