Schimbări importante pentru elevi! Admiterea la liceu se modifică în 2017

Schimbări importante pentru elevi! Admiterea la liceu se modifică în 2017

Elevii din școliile generale trebuie să se pregătească pentru noi schimbări, mai ales cei care studiază în anii terminali. Astfel, Ministerul Educației a anunțat admiterea la liceu în anul 2017 va suferi câteva modificări importante. Aceasta va  în luna mai, atunci când liceele sau şcolile profesionale urmează să facă publică oferta de şcolarizare din acest an.

Evaluarea Națională se modifică în 2017

De departe, însă, cea mai importantă schimbare o reprezintă faptul că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională va conta în proporţie de 80% la admiterea de la liceu, față de 75% cât era până acum, potrivit portalinvatamant.ro. De asemenea, ponderea mediilor din gimnaziu va fi de 20% comparativ cu 25%, cât au fost anul trecut.

Astfel, Evaluarea Națională va avea o importanță deosebită pentru media de admitere la liceu. Acest lucru poate reprezenta un avantaj pentru elevii care nu au avut note foarte mari pe parcursul celor patru ani de școală, în clasele V – VIII. Prin urmare, dacă vor pune accentul pe pregătirea examenului, își vor putea mări considerabil șansele de a intra la un liceu bun, chiar dacă nu s-au omorât învățând.

După această schimbare, admiterea la liceu seamănă parcă mai mult cu un examen unic. În plus, sunt semnale din sistem care vorbesc despre decizia de a reveni la examenul pentru liceu în perioada următoare, potrivit sursei citate.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Vești bune pentru elevi! Marți și miercuri vor veni la școală mai târziu

Gratuitatea pentru studenți la biletele de tren, promisiune fără fond. Fără norme, nu se poate aplica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie